ΠΝ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ




Με την ευκαιρία της ίδρυσης και λειτουργίας του ΓΕΠΝ/ΓΑΠΕ, το ΠΝ συνδιοργανώνει με το ΓΕΠΣ/ΔΑΠΕ και ΓΕΑ/ΚΕΑΠΕ την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 Ημερίδα Ασφάλειας Πτήσεων  στο αμφιθέατρο της Σχολής Εξασκήσεως Ναυτικής Τακτικής με θέμα «Ατυχήματα Ε/Π στις Ένοπλες Δυνάμεις» με συμμετοχή ιπτάμενων πληρωμάτων Ε/Π από ΣΞ, ΠΝ και ΠΑ .
           Κάθε αεροπορικό ατύχημα στις Ε.Δ. μελετάται σε βάθος, ώστε να αποκαλυφθούν τα αίτια που το προκάλεσαν , να εξαχθούν συμπεράσματα και να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες  ενέργειες για την εξάλειψη των γενεσιουργών αιτιών. Με τον τρόπο αυτό το ατύχημα αποτελεί πηγή πληροφοριών και τρόπος απόκτησης έμμεσης εμπειρίας και  επιτρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων γεγονότων  στο μέλλον.
Στόχος της ημερίδας είναι η ανταλλαγή απόψεων/εμπειριών / διδαγμάτων μέσω της παρουσίασης και ανάλυσης μειζόνων ατυχημάτων Ε/Π στις Ε.Δ. με σκοπό την προαγωγή της Ασφάλειας των Πτήσεων και την εμβάθυνση της Διακλαδικότητας.



Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 έλαβε χώρα για πρώτη φορά προγραμματισμένη συνάντηση των Διευθυντών Γραφείων Ασφαλείας Πτήσεων και Εδάφους (ΓΑΠΕ) του ΣΞ και της ΠΑ στη ΓΕΠΝ.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή και άντληση απόψεων απο την πολυετή εμπειρία των ΓΕΠΣ/ΓΑΠΕ και ΓΕΑ/ΚΕΑΠΕ (Κέντρο Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους) για την υποβοήθηση του έργου του νεοσυσταθέντος ΓΕΠΝ/ΓΑΠΕ.

Στο πλαίσιο εμβάθυνσης της Διακλαδικότητας, ο δίαυλος επικοινωνίας και η συνεχής συνεργασία με τα ΓΑΠΕ και ΚΕΑΠΕ του ΣΞ και της ΠΑ αντίστοιχα θα συντελέσει ουσιαστικά στην προαγωγή του επιπέδου της Ασφάλειας των Πτήσεων και Εδάφους.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα αφορά αυστηρά το στρατιωτικό προσωπικό το οποίο είναι διαβαθμισμένο ΑΠΟΡΡΗΤΟ λόγω των πληροφοριών που θα εμπεριέχονται σε αυτό.


  Ο κάθε κλάδος θα συμμετέχει με2-3 παρουσιάσεις ατυχημάτων τα οποία και επέδρασσαν καταλυτικά στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του.

 Πριν την κάθε παρουσίαση των ατυχημάτων θα λάβουν χώρα ξεχωριστές παρουσιάσεις με θεματολογία σχετική με την ανάλυση του ατυχήματος που θα ακολουθήσει.

 Η ημερίδα αυτή σηματοδοτεί την αλλαγή στην διαχείριση των ατυχημάτων για τις Ε.Δ με απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ που ξεκίνησε με την διακλαδική συμμετοχή στις επιτροπές διερεύνησης, ώστε να εξασφαλιστεί η το δυνατόν πληρέστερη σύνταξη των πορισμάτων και των φακέλων διερεύνησης 6. Ενδιαφέρον θα έχει σίγουρα εάν θα επιλεγεί η παρουσίαση των ατυχημάτων των Ιμίων καθώς και του ατυχήματος της Κινάρου από το Πολεμικό Ναυτικό, όπως και του ατυχήματος του Chinook στο Αγιο όρος την 11/9/2004: Ένα δυστύχημα με 17 νεκρούς και πολλά ερωτήματα

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά