Στο ΣτΕ προσέφυγαν στρατιωτικοί για το «κόψιμο» τριών επιδομάτων τους




«Βατράχια» στο ΣτΕ για το ψαλίδι στα επιδόματα • Αξιωματικοί των Ειδικών Δυνάμεων (ΟΥΚ, αλεξίπτωτα, ναρκαλιευτές) ζητούν να κριθεί αντισυνταγματική η απόφαση του ΥΠΕΘΑ

«Στοπ» στο ψαλίδισμα των ειδικών επιδομάτων τους προσπαθούν να βάλουν στρατιωτικοί, με αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ειδικότερα, περίπου 200 μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού κατέθεσαν τη σχετική αίτηση ζητώντας να κηρυχθεί αντίθετη σε ένα πλέγμα συνταγματικών διατάξεων η περικοπή τριών ειδικών επιδομάτων.
Οι αξιωματικοί ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας (20/5/2017) με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος και οι προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων κινδύνου και ειδικών αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά το μέρος που αφορά τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων υποβρύχιων καταστροφών, πτώσεως αλεξιπτωτιστή και εξουδετέρωσης ναρκών.
Στην αίτησή τους επισημαίνουν ότι με την επίμαχη υπουργική απόφαση περιορίζεται ο αριθμός των στρατιωτικών που μπορούν να λάβουν τα εν λόγω τρία επιδόματα, καθώς βάσει αυτής λαμβάνουν πλέον τα τρία αυτά επιδόματα μόνο όσοι υπηρετούν στη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ). Με αυτό τον τρόπο αποκλείονται από τη λήψη των επιδομάτων όλοι οι υπόλοιποι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που συνεχίζουν να εκπαιδεύονται πάνω στο αντικείμενό τους, με όποια αυξημένη επικινδυνότητα και εάν έχει. Μάλιστα, όπως εξηγούν, «δημιουργούνται με τον τρόπο αυτό δύο κατηγορίες στρατιωτικών, κάτι το οποίο είναι κατάφωρα άδικο». Τέλος, επισημαίνουν ότι ο περιορισμός αυτός, της χορήγησης των τριών επιδομάτων σε ορισμένους μόνο αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος και της ορθολογικής οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης.


http://www.dimokratianews.gr/content/77253/sto-ste-prosefygan-stratiotikoi-gia-kopsimo-trion-epidomaton-toys


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά