"Τα αδέσποτα ζώα δεν πέφτουν από τον ουρανό": Η ΣΣΑΣ στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης

Τον περασμένο Μάρτιο έκανε το γύρο του διαδικτύου, ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται  τρεις στρατιώτες να κακοποιούν έναν αδέσποτο σκύλο στην Κόνιτσα, πετώντας το από γκρεμό.
Η είδηση προκάλεσε οργή σε όλη την Ελλάδα και την άμεση αντίδραση των αρμοδίων αρχών.
Περίπου δύο μήνες μετά νέοι υποψήφιοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, δείχνουν με πράξεις ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που δεν αντιπροσωπεύει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος στη φοιτητική εβδομάδα του ΑΠΘ και οι σπουδαστές της επέλεξαν να συμμετέχουν με δύο ημερίδες.
Η μία από αυτές έχει τίτλο "Τα αδέσποτα ζώα δεν πέφτουν από τον ουρανό" και θέτει ένα σύγχρονο πρόβλημα με προεκτάσεις και επιπτώσεις σε ζητήματα ευζωίας των ζώων ηθικής και δημόσιας υγείας.
Στην ημερίδα θα αναφερθεί ακόμα το ζήτημα της νομοθεσίας της χώρας μας σε αντιπαραβολή με την ισχύουσα του εξωτερικού, ενώ θα διαπραγματευτεί το θέμα του υγειονομικού κινδύνου καθώς επίσης και της κακοποίησης των αδέσποτων ζώων.
Την σκέφτηκαν και θα την υλοποιήσουν σήμερα η Δέσποινα Χατζηπροκοπίου, δευτεροετής της ΣΣΑΣ, ο Δημήτρης Νίνης, επίσης δευτεροετής σπουδαστής και ο Κωνσταντίνος Μπλέτσας, πρωτοετής σπουδαστής.
ssas-2.jpg
"Με αφορμή τη φοιτητική εβδομάδα, θελήσαμε να θίξουμε αυτό το ζήτημα, της ευαισθητοποίησης και της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων", αναφέρει στο thestival.gr, o Δημήτρης Νίνης,.
Οι σπουδαστές θίγουν ακόμα το θέμα τις προσέγγισης των αδέσποτων ζώων, τους  χειρισμούς αλλά και το πώς συμπεριφέρονται οι πολίτες σε αυτά.
"Επειδή αναφερόμαστε στο πως ένας άνθρωπος μπορεί να αντιδράσει απέναντι σε ένα αδέσποτο, δείχνουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αποφύγουμε και να μειώσουμε τον κίνδυνο επίθεσης", τονίζει η Δέσποινα Χατζηπροκοπίου.
Παράλληλα θα τεθεί το ζήτημα της νομοθεσίας που αφορά τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα, την οποία όπως τονίζουν οι σπουδαστές  θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας.
"Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει γενικότερα ποια νομοθεσία ισχύει και πως μπορούμε να διαχειριστούμε το θέμα και πως να φροντίσουμε αδέσποτα ζώα. Αυτό μας κίνησε το ενδιαφέρον", σημειώνει ο Κωνσταντίνος Μπλέτσας.
Οι τρεις σπουδαστές καλούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να έρθουν και να γεμίσουν την αίθουσα όπου θα διεξαχθεί η ημερίδα και στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς όλους για τα προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να αγαπήσουν τα αδέσποτα ζώα.
ssas-1.jpg
"Σίγουρα τα αδέσποτα όπως και κάθε ζώο είναι και αυτό ένα έμβιο ον και έχει ψυχή. Σίγουρα δεν πρέπει να το κακομεταχειριζόμαστε, είναι θέμα παιδείας και ο άνθρωπος διαθέτει παιδεία  και αυτό θέλουμε να θίξουμε", αναφέρει ο Δημήτρης Νίνης.
"Θέλουμε με αυτή να παρουσίαση να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο πρόβλημα. Είναι άμεσα και το αντιμετωπίζει ο καθένας. Ναι μεν είναι πολύ σημαντική συντροφιά για τον άνθρωπο αλλά έχει πολλές ευθύνες", τονίζει η Δέσποινα Χατζηπροκοπίου.
"Τα αδέσποτα ζώα έχουν ψυχές και βιώματα δεν πρέπει να τα κακομεταχειριζόμαστε. Αν ένα αδέσποτο ζώο κακοποιηθεί από έναν άνθρωπο, πιθανόν ο ίδιος να κακοποιήσει αργότερα έναν συνάνθρωπο του", δηλώσει ο Κωνσταντίνος Μπλέτσας.
ssas-3.jpg
Τέλος να σημειωθεί πως στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων θα διεξαχθεί ακόμα μία ημερίδα, με τίτλο "Όταν η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη".
thestival
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά