Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Αντρόφωτου στο Αιγαίο

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι κατέβασαν ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έκανε λόγο για "κρίση σημαίας" στο Αιγαίο.
Αναλυτικά, ο Γιλντιρίμ δήλωσε:
"Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλιές παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ).Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου ανοικτά του Ντιντίμ.
Συστήνουμε στην Ελλαδα να μείνει μακρια απο προβοκάτσιες και τις προκλήσεις στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.
Απαντάμε σε καθε ενεργεια κ θέώ να το ξέρει αυτό η Ελλάδα. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία."
Κυκλοφόρησε μάλιστα στα τουρκικά ΜΜΕ η παρακάτω φωτογραφία, η οποία υποστηρίζουν ότι απεικονίζει την ύψωση της σημαίας, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται η γνησιότητά της.
ALERT ΑΙΓΑΙΟ
Γιλντιρίμ
dikaiologitika
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά