Γιατρός στρατιωτικός (ε.α. ) από τη Κρήτη υποστηρίζει πως η χρήση προφυλακτικού είναι περιττή, αρκεί να υπάρχει… ισχυρό ανοσοποιητικό!


Ένας στρατιωτικός (ε.α.) γιατρός από τη Κρήτη που πλέον ασχολείται με την ομοιοπαθητική, υποστηρίζει πως τα βακτήρια και οι ιοί δεν ευθύνονται για ασθένειες. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να συνιστά την αποφυγή χρήσης προφυλακτικού για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), διότι είναι περιττή εφόσον υπάρχει… ισχυρό ανοσοποιητικό!

Ψευδοεπιστήμη

Ο Σάββας Ιωαννίδης είναι απόστρατος ιατρός (αναισθησιολόγος) και πλέον ομοιοπαθητικός με ιατρείο στα Χανιά. Το βιογραφικό του έχει ως εξής:
Ο κ. Ιωαννίδης είναι πρώην στρατιωτικός ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού με εξειδίκευση στην αναισθησιολογία. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και από το 2013, ασχολείται με τη «Κλασσική Μιασματική Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική»
Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να επισημάνουμε πως ο κ. Ιωαννίδης δεν είναι (δυστυχώς) ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος γιατρός που ασπάζεται τη ψευδοεπιστήμη της ομοιοπαθητικής. Αυτά όμως που υποστηρίζει δημόσια, όχι μόνο ξεφεύγουν από κάθε έννοια λογικής, αλλά είναι και δυνητικά επικίνδυνα. Παράδειγμα, η παρακάτω ανάρτηση από τη σελίδα του στο Facebook.
Η παραπάνω ανάρτηση (που παραπέμπει σε αυτό το άρθρο του), υποστηρίζει πως «Δεν υπάρχει κανένας «παθογόνος» μικροοργανισμός!» και πως εάν έχουμε ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, απλά δεν ασθενούμε: «Οι αιτίες της ασθένειας είναι η πεσμένη ή μπλοκαρισμένη αιθερική ενέργεια και κατ’ επέκταση η άμυνα στο υλικό επίπεδο και τότε ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναπτυχθεί λοίμωξη. Και τότε επέρχεται είτε η ίαση είτε ο θάνατος του μεγαλοοργανισμού.» Ένας σχολιαστής, λογικά απορημένος με αυτά που διαβάζει, ρωτά εάν με βάση αυτά που υποστηρίζει ο κ. Ιωαννίδης, έχει νόημα η χρήση προφυλακτικού. Η απάντηση πραγματικά εκπλήσσει! «…δεν έχει νόημα η χρήση προφυλακτικού, αρκεί ( όπως εξηγώ στο άρθρο ) να έχεις ψηλά το ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ . Ο γερός οργανισμός ΔΕΝ κολλά τίποτε.» Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Ιωαννίδης είναι στρατιωτικός (ε.α.) γιατρός και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων
«Το AIDS και ο HPV είναι κατασκευασμένες ασθένειες…»
Πάνω που νομίσαμε πως τα είχαμε δει όλα από το κ. Ιωαννίδη, ανατρέξαμε σε παλιότερα άρθρα του όπου υποστηρίζει πως το AIDS και ο ιός των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV), είναι «ανύπαρκτες και κατασκευασμένες νόσοι
Από τη μια ο κ. Ιωαννίδης υποστηρίζει πως οι μικροοργανισμοί δεν προκαλούν ασθένειες και πως το AIDS και ο HPV είναι κατασκευασμένες νόσοι, σε άλλο άρθρο του ωστόσο, επισημαίνει πως «Η ομοιοπαθητική… Δυναμώνει όλο τον οργανισμό, ώστε το αμυντικό μας σύστημα να νικά και να περιχαρακώνει τους μικροοργανισμούς.» Τελικά είναι επικίνδυνοι ή όχι κάποιοι μικροοργανισμοί; να παίρνουμε φάρμακα ή όχι; είναι φίλοι ή εχθροί μας; Τέλος, «η μεγαλύτερη πλάνη και η απαρχή της επικράτησης της χημικής ιατρικής, ξεκινάει με τον Παστέρ και την ανακάλυψη των μικροοργανισμών;»
Η «θεωρία των μικροβίων» και τσαρλατανισμός άνευ προηγουμένου
Ο κ. Ιωαννίδης, φαίνεται να ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν ότι παθογόνοι μικροοργανισμοί δεν προκαλούν ασθένειες. Πρόσφατα είχαμε συναντήσει μια ακόμη τέτοια περίπτωση, μόνο που δεν ήταν γιατρός (σαν το κ. Ιωαννίδη), αλλά… αστρολόγος.
Μπορεί η αστρολόγος να «δικαιολογείται» λόγω έλλειψης γνώσεων, ένας γιατρός όμως με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, δεν έχει κανένα ελαφρυντικό.
H άρνηση της θεωρίας των μικροβίων
Πρόκειται για μια σχετικά άγνωστη στην Ελλάδα συνωμοσιολογική θεωρία. Ορισμένοι υποστηρικτές της εναλλακτικής ιατρικής αρνούνται την εγκυρότητα της θεωρίας των μικροβίων στην ιατρική, πιστεύοντας ότι παρά τις άπειρες επιστημονικές αποδείξεις και τις ανακαλύψεις των Anton van Leeuwenhoek, Ignaz Semmelweis, Joseph Lister, Robert Koch και Louis Pasteur, τα βακτηρίδια και οι ιοί δεν είναι οι αιτιολογικοί παράγοντες μολυσματικών ασθενειών. Υποστηρίζουν ότι οι μικροοργανισμοί είναι σύμπτωμα και όχι αιτία μιας ασθένειας. Το αποκορύφωμα του παραλογισμού είναι πως κατηγορούν όλους τους ανωτέρω επιστήμονες, ως απατεώνες, παρά το γεγονός πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα μικρόβια, οι ιοί, τα βακτήρια και οι μύκητες ευθύνονται για εκατομμύρια νοσήσεις και θανάτους. Ενδεικτικά, 1.34 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από ιογενή ηπατίτιδα το 2015 και 445.000 από ελονοσία το 2016.
Ποιοι διακινούν αυτές τις ανυπόστατες θεωρίες;
Σχεδόν πάντα πίσω από κάθε ιατρική θεωρία συνωμοσίας, κρύβεται το κέρδος. Ακριβώς όπως ο Andrew Wakefield κατασκεύασε μια μελέτη που συνέδεε το εμβόλιο MMR, με αυτισμό, προκειμένου να λανσάρει σε 2ο χρόνο ένα εμβόλιο δικιάς του κατασκευής, έτσι και στη περίπτωση των αρνητών των μικροβίων, η θεωρία διακινείται από νατουροθεραπευτές, χειροπρακτικούς κτλ. Ο λόγος; αλίευση πελατείας και αποκόμιση κέρδους.
Η σημασία του έργου του Pasteur είναι ότι παρείχε μια εξήγηση για πολλές ασθένειες που περιείχαν τις δεισιδαιμονικές έννοιες του μιάσματος, του ματιάσματος κτλ. Δεν πρέπει να λησμονούμε όμως ότι ο Παστέρ δεν ήταν ο πρώτος που πρότεινε τη θεωρία των μικροβίων. Επιστήμονες όπως ο Agostino Bassi (ο οποίος ανακάλυψε ότι η ασθένεια muscardine των μεταξοσκωλήκων προκλήθηκε από ένα μικροσκοπικό παρασιτικό οργανισμό, έναν μύκητα που ονομάστηκε Beauveria bassiana) Ο Friedrich Henle (ο οποίος ανέπτυξε τις έννοιες του contagium vivum και του contagium animatum), και άλλοι είχαν προτείνει ιδέες παρόμοιες με αυτές του Pasteur. Ωστόσο, ο Pasteur ήταν ο επιστήμονας που παρείχε τα στοιχεία για να δείξει ότι η μικροβιακή θεωρία της ασθένειας ήταν έγκυρη και χρήσιμη και διέδωσε τη θεωρία σε όλη την Ευρώπη.
Για να κλείσουμε οριστικά το ζήτημα της θεωρίας των μικροβίων, αν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του γιατρού από τα Χανιά (και της αστρολόγου) και αποκλείσουμε τους παθογόνους μικροοργανισμούς ως αιτία πρόκλησης ασθενειών, θα πρέπει αν διαγράψουμε από την κοινή αντίληψη τη διαπίστωση πως η πενικιλλίνη έχει σώσει κάπου μεταξύ 80 έως 200.000.000 ζωές, κάνοντας αυτό που οι αρνητές των μικροβίων αρνούνται: σκοτώνοντας μικροοργανισμούς.
Συνοψίζοντας
Ο κ. Ιωαννίδης, πρώην στρατιωτικός γιατρός και νυν ομοιοπαθητικός, με ιατρείο στα Χανιά και μέλος του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, είτε ψεύδεται ασύστολα, είναι είναι παντελώς ανίδεος περί ιατρικής επιστήμης. Αφενός υποστηρίζει πως οι παθογόνοι μικροοργανισμοί δεν προκαλούν ασθένειες αν έχουμε ισχυρό ανοσοποιητικό (αλήθεια, ένα ισχυρό ανοσοποιητικό μπορεί να προφυλάξει από εμπόλα, βουβωνική/πνευμονική πανώλη, HIV κτλ;), αφετέρου διαδίδει αντιεπιστημονικές και δυνητικά επικίνδυνες αντιλήψεις (πχ μη χρήση προφυλακτικού) και κατακεραυνώνει τα μέσα της συμβατικής ιατρικής, όπως φάρμακα και εμβόλια. Η Ελλάδα βέβαια έχει καταντήσει η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ειδικά στο θέμα της προάσπισης της δημόσιας υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μαντζουνοθεραπεύτρια από τη Θεσσαλονίκη που θεραπεύει από καρκίνο μέχρι στυτική δυσλειτουργία με βότανα, για την οποία έπρεπε να περάσει 1,5 χρόνος από τη δημοσιοποίηση της περίπτωσης της για να ευαισθητοποιηθεί κάποιος και να αναλάβει δράση. Όπως είχε πει και ο Άμλετ στο ομώνυμο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»
ellinikahoaxes.gr/2018/04/25/dr-from-crete-claims-condom-not-necessary/


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά