Στην Άγκυρα "για ενδελεχή έλεγχο" τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

© Παρέχεται από: capital.gr
Στην Άγκυρα στάλθηκαν τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο, σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ”.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα τηλέφωνα στάλθηκαν στο Ποινικό Τμήμα Στρατονομίας στην Άγκυρα, όπου οι ειδικοί της στρατονομίας θα ελέγξουν τις εικόνες που υπάρχουν στα κινητά, καθώς και εκείνες που ενδεχομένως να έχουν αφαιρεθεί.
Υπενθυμίζεται ότι χθες τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών για την αποφυλάκισή τους, λόγω του δεν διαθέτουν κάποια κατοικία στην περιοχή και επίσης διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιεχόμενο των κινητών τους τηλεφώνων.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στη συνέχεια ο ορισμός δικασίμου. Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία της δίκης. 
Χθες, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως δεν συζητείται ανταλλαγή των 2 Ελλήνων με τους 8 Τούρκους δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Η κράτηση των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία οι οποίοι πέρασαν στην τουρκική πλευρά από την Ελλάδα, δεν αποτελεί ζήτημα για ανταλλαγή. Ούτε η Ελλάδα ζήτησε ανταλλαγή από την τουρκική κυβέρνηση ούτε η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε ανταλλαγή από την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Αυτοί οι στρατιωτικοί υποβλήθηκαν σε δικαστική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και της στρατιωτικής κατασκοπείας. Μετά το αίτημα του Εισαγγελέα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Δεν πρόκειται να αποτελέσει ζήτημα ανταλλαγής για την Τουρκία. Η έκδοση των πραξικοπηματιών στρατιωτικών στην Τουρκία είναι ένα ζήτημα για το οποίο η Τουρκία έχει δίκιο. Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσει στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών και δεν τις εκπληρώνει. (…) Το να γίνει ζήτημα ανταλλαγής θα μειώσει την αξία του αιτήματος της Τουρκίας για την έκδοση των πραξικοπηματιών για την δίκαιη εκδίκαση στην Τουρκία".
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ 
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά