Στη Βουλή το θέμα με τα Ξίφη στους Αξιωματικούς προερχόμενους από Υπαξιωματικους

Είχαμε ασχοληθεί και παλιότερα με το θέμα της μη απονομής ξιφών σε αξιωματικούς προερχομενους από Υπαξιωματικους ένα θέμα που είναι καθαρά ηθικής τάξης και δεν έχει καμία οικονομική διάσταση Το θέμα έφτασε και στην βουλή των Ελλήνων με την ερώτηση (υπ. αριθμ. 3977/01-03-18) προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με την Απονομή ξιφών σε Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που προέρχονται από ΑΣΣΥ, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, Σαρίδης Ιωάννης:

Κύριε Υπουργέ 
Τα τελευταία έτη, είχε παρατηρηθεί το άκρως δυσάρεστο φαινόμενο της μακράς καθυστέρησης στην απονομή ξιφών σε αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι προέρχονται από τις τάξεις των υπαξιωματικών. Η παραπάνω, διόλου τιμητική για την εικόνα του Στρατεύματος, κατάσταση αναμφίβολα είχε αρνητικό αντίκτυπο στο ηθικό μερίδας των στελεχών, και ορθώς προ δεκαμήνου περίπου δρομολογήθηκε η επίλυση του προβλήματος, τουλάχιστον στον Ελληνικό Στρατό.

και η επερώτηση όπως κατατέθηκε
πριν 2 σχεδόν χρόνια ο κύριος ΥΕΘΑ στην απονομή ξιφών στην 1η Στρατιά υποσχέθηκε σε έμενα προσωπικά και παρουσία πολιτευτή του από την λαρισα  ότι θα κοιτάξει το θέμα  για την συνεχή απονομή καθώς και την απονομή σε όσους αποστρατευτικαν  χωρίς ποτέ να τους δοθεί το ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟ ξίφος . Εδω φυσικά έχει ευθύνη και η ΕΑΑΣ που αν και έχει ενημερωθεί για το θέμα προσωπικά από εμένα  δεν έκανε καμιά ενέργεια η τουλάχιστον δεν ξέρουμε να έχει κάνει γι αυτό το θέμα . 
Η Πάγια Διαταγή του ΓΕΣ 9-37, προβλέπει κατηγορηματικά την απονομή του ξίφους στους Αξιωματικούς προερχόμενους από τη ΣΜΥ που προάγονται στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού έχει καταργηθεί?
http://apofoitoismy.blogspot.gr/2018/03/blog-post_6.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά