Παρέμβαση ΠΟΕΣ στο ΥΠΟΙΚ και ΑΑΔΕ και επίλυση προβλήματος σχετικά με το αφορολόγητο

Πρόσφατα, συνάδελφός μας, μέσω Περιφερειακής Ένωσης - μέλους της Ομοσπονδίας μας, μας κοινοποίησε πρόβλημα που διαπίστωσε σχετικά με τις αποδείξεις που εκδίδουν τα στρατιωτικά πρατήρια. Συγκεκριμένα μας γνώρισε ότι, μετά από έλεγχο του ιδίου, διαπίστωσε ότι οι αποδείξεις για τις συναλλαγές που έκανε στα στρατιωτικά πρατήρια δεν συμπεριλαμβάνονται στο "χτίσιμο" του αφορολόγητου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, διότι, σύμφωνα με την ΕΤΕ, τα στρατιωτικά πρατήρια, ως έμποροι που ανήκουν σε Κυβερνητικό Φορέα (MCC 9399), δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που δημιουργούν αφορολόγητο.
AADE AFOROLOGHTO 1
Η Ομοσπονδία μας, αμέσως μετά την ενημέρωσή της, επικοινώνησε με τον ΑΝΥΠΟΙΚ, κ. Γεώργιο Χουλιαράκη και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) (δείτε εδώ) προκειμένου να διερευνήσει τί ακριβώς συμβαίνει και να επιλύσει το θέμα. Η παρέμβαση του ΑΝΥΠΟΙΚ ήταν άμεση και ήδη μας εγνώσθη ότι υπηρεσιακός παράγων της ΑΑΔΕ εξέδωσε οδηγία προς τις Τράπεζες, σύμφωνα με την οποία (οδηγία) συμπεριελήφθησαν πλέον και οι αποδείξεις συναλλαγών των στρατιωτικών πρατηρίων στο "χτίσιμο" του αφορολόγητου.
AADE AFOROLOGHTO
Παρακαλούμε όπως, εφόσον διαπιστώσετε, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα ενεργοποίησης της οδηγίας, ότι εξακολουθούν και δεν συμπεριλαμβάνονται στο "χτίσιμο" του αφορολόγητου οι αποδείξεις συναλλαγών που εκδίδουν τα στρατιωτικά πρατήρια, να ενημερώστε άμεσα την Ομοσπονδία μας.
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά