Κινητοποίηση στην Ορεστιάδα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

© Παρέχεται από: capital.gr
Συλλαλητήριο υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητραιτώδη,  είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σήμερα Κυριακή, στη μία και μισή, στην Ορεστιάδα.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλόγων της περιοχής, όπως του ιστορικού και πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου "Καστροπολιτες Γνώση και Δράση", της Β' ΕΛΜΕ Έβρου, του Σπάρτακου Κομοτηνής και πολλών άλλων που συμπαρίστανται.
Όπως μεταδίδει το evros-news.gr, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, πολλοί είναι αυτοί που μαθαίνοντας ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρξει το συλλαλητήριο έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ταξιδέψουν στην ακριτική πόλη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, το συλλαλητήριο έχει ειρηνικό χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους.
Γονείς στρατιωτικών: Παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο
Εν τω μεταξύ, οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη δεν είχαν καμία επαφή με το παιδί τους από το επισκεπτήριο της περασμένης Δευτέρας, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο θείος του λοχία, Χρήστος Κούκλατζης, εκφράζοντας τη μεγάλη αγωνία που έχει η οικογένεια για την κατάστασή τους. 
Ο κ. Κούκλατζης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συγκινητική συμπαράσταση της κοινής γνώμης, λέγοντας ότι "μας δυναμώνει και μας δίνει αισιοδοξία και ελπίδα". "Ελπίζουμε, περιμένουμε, παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο" ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Χαμηλοί τόνοι από την Αθήνα - για ομηρία μιλά ο Καμμένος
Και μπορεί η Αθήνα επισήμως να κρατά χαμηλούς τόνους στο ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ωστόσο, επιμένει να μιλά για ομηρία καλώντας από την Πάφο, την Άγκυρα να λήξει άμεσα το θέμα.
"Η Ελλάδα θεωρεί ότι αυτό το απλό γεγονός, το οποίο έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στα σύνορα, που θα μπορούσε να καταλήξει εύκολα στην επιστροφή των αξιωματικών, η Τουρκία επέλεξε να το οδηγήσει στη δικαιοσύνη, φυλακίζοντας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας δύο Έλληνες αξιωματικούς", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Ο υπουργός Άμυνας, με μία φράση "βόμβα", προειδοποιεί για τα χειρότερα στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας. "Είμαστε πολύ κοντά σε ένα θανατηφόρο ατύχημα" τόνισε ο ίδιος, ενώ σε ομιλία του στο φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ 1955-59, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, στην Πάφο, ανέφερε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία προκαλεί και συμπεριφέρεται με αλαζονεία, προσβάλλοντας το διεθνές δίκαιο στην ευρύτερη περιοχή.
 
Σε συνέντευξή του στην γερμανική ιστοσελίδα "Zeit Online", ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απέρριψε κατηγορηματικά οποιοδήποτε παζάρι με την Ελλάδα για την υπόθεση των δύο Ελλήνων Αξιωματικών, παραπέμποντας στην ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη.
*Με πληροφορίες από evros-news.gr, ert.gr, ant1news.gr
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά