Επισπεύδεται η μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας από τον Βόλο στη Σαλαμίνα




Επισπεύδεται η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας από τον Βόλο στη ναυτική βάση της Σαλαμίνας(και όχι στον Αυλώνα, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί).Μετά τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις αρχές Μαρτίου, η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προγραμματίζει να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση της 32η Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Ναύσταθμο διότι κρίθηκε πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση από τον Αυλώνα, καθώς εκτός όλων των άλλων δίνεται η δυνατότητα στη 32η Ταξιαρχία να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη για αποβίβαση στα Ταχέα Σκάφη, για την υπεράσπιση των νησιών του Αιγαίου. Την ίδια ώρα, σε διαδικτυακή δημοσκόπηση του www.taxydromos.gr σε ποσοστό 73,6% οι πολίτες διαφωνούν κάθετα με τη μετεγκατάσταση των πεζοναυτών.
Ο σχεδιασμός δείχνει… Ναύσταθμο


Ο βασικός λόγος που φαίνεται να κερδίζει έδαφος η μεταφορά στη Σαλαμίνα αντί του Αυλώνα, είναι ότι οι επιτελείς του Πενταγώνου εκτιμούν ότι δεν μπορούν τα ταχέα σκάφη τύπου Zubr να βρίσκονται στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και οι πεζοναύτες στον Βόλο, όπως επίσης δεν μπορεί τα αρματαγωγά να βρίσκονται στη Σαλαμίνα και να περιμένουν πότε οι πεζοναύτες θα μεταφερθούν με C-130στην Ελευσίνα.


Σε πρώτη φάση, η μετεγκατάσταση του 521 Τάγματος Πεζοναυτών θα ξεκινήσει με τη μετακίνηση της 32ης Μονάδας Τεθωρακισμένων και της 32ης Μοίρας Πυροβολικού, που σήμερα βρίσκονται στη Λάρισα αλλά επιχειρησιακά ανήκουν στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.


Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός περιλαμβάνεται στην πρόταση που απέστειλε η 32η Ταξιαρχία στο Γενικό Επιτελείο Στρατού πριν από είκοσι περίπου μέρες, στο πλαίσιο της αναδιάταξης της στρατιωτικής δομής.


Στρατιωτικές πηγές σχολίαζαν πως πρόκειται για μία πρόταση που ουσιαστικά «λύνει» τα χέρια της ηγεσίας, που εξαρχής έχει εκφράσει τη βούληση για μετεγκατάσταση των πεζοναυτών.


Ο προαναφερθείς σχεδιασμός σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, έρχεται να «κουμπώσει» στον στόχο που έχει τεθεί για καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα, καθώςη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης ενισχύεται. Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών μεταφέρεται από τον Βόλο στο στρατόπεδο του Αυλώνα, ενώ ένα Τάγμα θα στρατοπεδεύει μόνιμα στον Ναύσταθμό, έτοιμο να επιβιβαστεί στα αποβατικά σκάφη του Στόλου ανά πάσα στιγμή.
Διαφωνούν με τη μετακίνηση


Μπορεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να δεσμεύεται ότι η μετακίνηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών θα συνοδευτεί από ισοδύναμα, προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί δημοσίως από τους τοπικούς φορείς και όλο το πολιτικό προσωπικό, οι πολίτες όμως έχουν διαφορετική άποψη.


Παίρνουν σαφή θέση απέναντι στη μετεγκατάσταση των Πεζοναυτών, όπως αποτυπώνει η διαδικτυακή δημοσκόπηση που έγινε από το www.taxydromos.gr τις τελευταίες δέκα ημέρες.


Στο ερώτημα «Συμφωνείτε ή όχι με τη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο του Βόλου;» απάντησαν 1.845 άτομα. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, 1.357 άτομα απάντησαν ΟΧΙ (ποσοστό 73,6%) ενώ 488 άτομα συμφωνούν με τη μετακίνηση(ποσοστό26,4%).


Να σημειωθεί πως στην 32η Ταξιαρχία, συνολικά στη μονάδα υπηρετούν 450 στρατιωτικοί και 550 κληρωτοί στρατιώτες. Σε πρώτη φάση, η μετακίνηση, αν οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός για τον Ναύσταθμο, θα αφορά περίπου 350 με 400 άτομα, στρατιωτικούς και οπλίτες.
taxydromos


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά