ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ




Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 , η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων, στην κατάμεστη αίθουσα τιμών της Στρατιωτικής Λέσχης Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, παρουσία όλης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, φορέων, επισήμων προσκεκλημένων και πλήθους κόσμου έκοψε την πατροπαράδοτη πίτα Της.
Στην τελετή εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.
Παρέστησαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, οι βουλευτές, Καλαφάτης Σταύρος, Καράογλου Θεόδωρος και Γκιουλέκας Κων, πρώην Υπουργός Εθ. Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, πολιτευτές, εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου, της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων, κοινωνικών φορέων, συλλόγων, επίσημοι φορείς, αλλά και όλη η ηγεσία των Ειδικών Δυνάμεων.
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο Πάνο, εκπροσώπησε ο Δκτής του Γ΄ΣΣ Αντιστράτηγος Μπίκος Δημήτριος ο οποίος πέρσι ήταν Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ), Συνταγματάρχης Δημήτρης Γεωργάκης εκτός των ευχών τόνισε ότι το έτος 2018, η νέα χρονιά θα είναι πιο δημιουργική, πιο αποδοτική και πιο παραγωγική για την Ομοσπονδία, μιας και το 2017 στις εκλογές εξελέγει μια νέα Διοίκηση, ανανεωμένη σε ποσοστό 50%.
Είναι γνωστό στο δύσκολο περιβάλλον που βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας και δεν χρειάζεται διεξοδικά να το αναλύσω.
Επιγραμματικά αναφέρω την γενική αποσταθεροποίηση δίπλα μας, με την στάση της Τουρκίας, τις παράλογες απαιτήσεις και τις ανιστόρητες δηλώσεις για εντυπωσιασμό, τις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας, η σκληρή οικονομική κρίση και το αναμενόμενο τέλος της αξιολόγησης με τις απαιτήσεις των δανειστών, σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, την επίλυση του Κυπριακού, αλλά το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, δημιουργούν στην πατρίδα μας πολυπλοκότητα προβλημάτων που πρέπει να δώσει λύσεις.
Δεν υποκαθιστούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών στους Εθνικούς χειρισμούς, αλλά όπως όλοι οι Έλληνες ανησυχούν, έτσι και εμείς, με ομόφωνη απόφαση όλων των Λεσχών της Ομοσπονδίας μας επιθυμούμε μία καθαρή λύση με την ονομασία των Σκοπίων, και ζητάμε να μην περιέχει τη λέξη Μακεδονία και σε οποιαδήποτε γλώσσα.
«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων, σήμερα συμπληρώνει 21 χρόνια δραστηριότητας, με προσφορά στην κοινωνία, πιστή στις παραδόσεις και στο Δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Γι αυτό και η Ομοσπονδία μας κάλεσε όλους ανεξαιρέτως τους Βουλευτές της Θεσσαλονίκης όπως κάνει σ΄όλες τις εκδηλώσεις της.
Δεν θεωρώ σκόπιμο ν΄αναφερθώ άλλο στην ΠΟΕΔ αλλά μόνο δι ολίγων να αναφέρω ότι παρά τις δυσκολίες που φυσικά αντιμετωπίζουμε προσπαθούμε να κρατάμε το φρόνημά μας υψηλό μέσα από τις δράσεις μας και να διατηρούμε όχι μόνο το καταδρομικό μας πνεύμα, αλλά και τον εθνικό και κοινωνικό μας χαρακτήρα.
Η ΠΟΕΔ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν ξεχνά αυτούς που κοσμούν με το ήθος και την προσφορά τους την πατρίδα και την κοινωνία μας και τους τιμά, όπως…. Εμείς ως Καταδρομείς γνωρίζουμε!!!
Η ΠΟΕΔ με ομόφωνη απόφαση τίμησε
Την Κα Παπαθανασίου Αικατερίνη, σύζυγο του αειμνήστου και διακεκριμένου πολεμιστή των επχσεων 46-49,Διοικητή της Γ΄ Μοίρας Καταδρομών και Επιτίμου Προέδρου της ΠΟΕΔ Στρατηγού Παπαθανασίου Περικλή,για την αγάπη, την παρουσία και την προσφορά της στην Ομοσπονδία μας.
Διότι ο αείμνηστος σύζυγός της υπήρξε ο Πρώτος Δκτής και Ιδρυτής της Σχολής Αλεξιπτωτιστών.
Τίμησε μια Ελληνίδα που διακρίθηκε στο Διπλωματικό Σώμα των ΗΠΑ, που παρέμεινε Ελληνίδα στην ψυχή, στη σκέψη και τις ενέργειές της και δεν είναι τυχαίο που επί σειρά ετών εκλέγεται στην Προεδρία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των Ελλήνων της Αμερικής.
Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο πρώην Υπουργός ΥΠΕΘΑ και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης
Η ΠΟΕΔ με ομόφωνη απόφαση τίμησε,
Τον διακεκριμένο πολεμιστή Δεκανέα της Δ΄ΜΚ και διακεκριμένο Διοικητικό Υπάλληλο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον 93χρονο κ. Ανδρεόπουλο Στέργιο, μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και μέλος της Εθνικής Ομάδος 21 Μακεδονίας Θράκης.
Τον Δήμαρχο Σιντικής Νομού Σερρών για την πολύτιμη προσφορά του, στην πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων Αλεξιπτωτισμού της Ομοσπονδίας μας, με την παραχώρηση χώρου στο αεροδρόμιο του Χορτερού ώστε να πραγματοποιούνται Εκπαίδευση, Προπόνηση, Αγώνες αλεξιπτωτιστών της ομάδος Ελευθέρας πτώσεως της ΠΟΕΔ που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Εξωτερικό και στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών με σκοπό να φιλοξενήσουμε κάποια στιγμή το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αλεξιπτωτισμού.
Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο Δκτής του Γ΄ΣΣ Αντιστράτηγος Μπίκος Δημήτριος
Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας κ. Μακράκη Νικόλαο για την πολύτιμη προσφορά του στην Ομοσπονδία μας και τις Λέσχες της, με τις γνώσεις των εκπαιδευτών ( Μέλη των Λεσχών μας), την εμπειρία και την υλικοτεχνική υποδομή της Αεραθλητικής Ομοσπονδίας πάνω σε θέματα Αεραθλητισμού, για την επιτυχή πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων Αλεξιπτωτισμού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων.
Τέλος πραγματοποιήθηκε απονομή Διπλωμάτων και Πτερύγων Αλεξιπτωτιστού, στους οκτώ Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, αυτών που αποφοίτησαν από το 3ο Σχολείο Αλεξιπτωτιστών Σωμάτων Ασφαλείας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία και υλοποίησε η Λέσχη Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών Πιερίας με τον Πρόεδρό της Αρχιφύλακα Μαστροθανάση Αντώνιο. για τα μέλη των Λεσχών της ΠΟΕΔ, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.
Την απονομή των πτερύγων και διπλωμάτων έκανε ο Ταξίαρχος κ. Δημητριάδης Νικόλαος εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ που έχει στις τάξεις της τέτοιας ποιότητας Αστυνομικούς.
Η ΛΕΚ Θεσσαλονίκης τίμησε τους παλαιούς καταδρομείς κ.κ. Βλαικίδη Νικόλαο, Τρυψιάνη Γρηγόριο και Κουτρίδη Κωνσταντίνο για την επί χρόνια δράση και προσφορά τους στη Λέσχη Θεσσαλονίκης.
Το φλουρί της πίτας βρήκε ο παλαίμαχος πρωταθλητής του στρατιωτικού πεντάθλου εφ. Αξκός Ντέμος Ναπολέων.
Καλή χρονιά σ΄όλους και ειδικά στις Ειδικές Δυνάμεις.
Πρόεδρος
Δημήτρης Γεωργάκης









Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά