Αναφορά Στελέχους για επίδομα που διακόπηκε με το νέο μισθολόγιο ( Αφορά όλα τα Στελέχη που το λάμβαναν )



Στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων επικοινώνησε μαζί μας και μας έστειλε την προσωπική αναφορά του, με θέμα το επίδομα ετοιμότητος, το οποίου διακόπηκε με το νέο μισθολόγιο δείτε την αναφορά του γιατί αφορά όλα τα Στελέχη:
                                   
ΘΕΜΑ: Οικονομικά 

ΣΧΕΤ.: Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ τ. 74/19 Μαΐου 2017) 
                      
1. Αναφέρω ότι με το τέλος του μηνός Δεκεμβρίου του 2017, ενημερώθηκα κοιτώντας το αναλυτικό φύλλο μισθοδοσίας μου για τον μισθό του μηνός Ιανουαρίου του 2018, ότι από τον μήνα αυτό αρχίζει η εφαρμογή του νέου μισθολογίου των εργαζομένων των Ενόπλων Δυνάμεων.      
       2. Κοιτώντας αναλυτικά το συγκεκριμένο φύλλο μισθοδοσίας μου ώστε να μπορέσω να καταλάβω τις αλλαγές που επέφερε το νέο μισθολόγιο σε σχέση με το ως μέχρι τότε ισχύον, διαπίστωσα ότι δεν μου καταβλήθηκε το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, το οποίο και ελάμβανα μέχρι και την μισθοδοσία του Δεκεμβρίου του 2017.

3. Σύμφωνα με το άρθρο 126 του σχετικού, το προαναφερθέν επίδομα δεν προβλέπεται εντός του νέου μισθολογίου και ως συνέπεια αυτού καταργείται. Όμως  στο άρθρο 127 παρ Δ (β) προβλέπεται ότι «Στο ίδιο ως άνω προσωπικό, καθώς και το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυκτερινές ώρες χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης. Το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού. Μέχρι την έκδοση της εν λόγω κοινής υπουργικής απόφασης εξακολουθεί να καταβάλλεται το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. Α8 υποπερίπτωση β΄ του άρθρου 51 του ν. 3205/2003 (Α΄297) και σύμφωνα με τις σχετικές εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν».

4. Κατόπιν του παραπάνω, αν και είμαι στην κατάσταση της ελαφράς Υπηρεσίας, το εν λόγω επίδομα δεν έπρεπε να διακοπεί σε κάποιον που το λάμβανε, μέχρι της εκδόσεως της προαναφερόμενης ΚΥΑ.  

       5 Μετά από όλα αυτά, αιτούμαι την αναδρομική (από την ημερομηνία διακοπής) καταβολή σε εμένα του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων, έως την έκδοση της αναφερόμενης στον νόμο, ΚΥΑ.  
enoplos.com
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά