Τι λέει το ΓΕΝ για το περιστατικό στα Ίμια

Ένα 24ωρο από το περιστατικό στα Ίμια, το ΓενικόΕπιτελείοΝαυτικού παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για όλα όσα διαδραματίστηκαν την χτες την ώρα που ο ΠάνοςΚαμμένος απέδιδε τιμές στους τρεις πεσόντες αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που σκοτώθηκαν το 1996 στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Μέσω ανακοίνωσης, το ΓΕΝ ξεκαθαρίζει ότι όσα αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων)

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης του ΠΝ επιβιβάστηκαν στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος».
«Στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, έπλεαν το περιπολικό Α/Υ KAS του Ναυτικού της Τουρκίας, τα σκάφη SG81 και SG101 και ίπτατο ένα ελικόπτερο της Ακτοφυλακής της Τουρκίας. Από ελληνικής πλευράς έπλεε το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης ΡΩ (ΛΣ070) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ» υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Κατά τον πλου της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου, τα τουρκικά πλοία KAS και SG81, παραβιάζοντας Εθνική Χωρική Θάλασσα, αποπειράθηκαν να παρεμποδίσουν την προσέγγιση της κανονιοφόρου στο στίγμα πτώσης του ελικοπτέρου. Με κατάλληλους χειρισμούς, η κανονιοφόρος ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ προσέγγισε στο προκαθορισμένο σημείο».
Τέλος, τονίζεται ότι η κανονιοφόρος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» κατέπλευσε στη Ν. Κάλυμνο για να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τους τρεις πεσόντες αξιωματικούς του ελικοπτέρου ΠΝ21, που διοργανώθηκαν από το Δήμο Καλύμνου.


msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά