Απίστευτο απο το ΤΕΝΞ: 6 χειροβομβίδες εξουδετέρωσαν με χειρουργικές κινήσεις σε σημείο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος



Ρεπορτάζ : Βάλια Αμπατζή -Δημοσιογράφος

Τρεις μερες χρειάστηκε το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς , συγκεκριμένα η Ομάδα Ναρκαλιείας του Ταγματος με ειδικούς EOD, από την  Πέμπτη 25 Ιανουαρίου εως τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου για να εξουδετερώσει 6 χειροβομβίδες που βρέθηκαν σε σημείο αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σε σημείο εκσκαφής του αγωγού ΤΑΠ στο χωριο Κρήνη Καβαλας


Συγκεκριμένα επάνω στο σημείο που εγινε η εκσκαφή για να περάσει ο αγωγός, βρέθηκε κάτι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μάλλον αρχαιο πηγάδι.

Κατα τις εργασίες των αρχαιολόγων βρέθηκαν δυο γερμανικές χειροβομβίδες που χρονολογούνται απο τον Β Παγκόσμιο π'ολεμο. Κατόπιν έρευνας βρέθηκαν άλλες δυο.
Στη συνέχεια των αρχαιολογικών ανασκαφών βρέθηκαν άλλες δυο,  σύνολο έξι.
Οι Υπεύθυνοι του ΤΑΠ αποφάσισαν να γίνει έρευνα στον χώρο και στα προιόντα εκσκαφής του σημείου.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν χωρίς άλλα ευρήματα

Το άριστα καταρτισμένο  προσωπικό του ΤΕΝΞ για άλλη μια φορά έδειξε υψηλό επαγγελματισμό σε μια τόσο λεπτού χειρισμού εξουδετέρωση!




Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά