ΓΕΝ: Επιβεβαιώνει την ΕΔΕ σε αξιωματικό για δημοσίευμα στο Facebook





Επιβεβαιώνει το ΓΕΝ το χθεσινό δημοσίευμα του Armyvoice.gr  για την ΕΔΕ που έχει κινηθεί κατά αξιωματικού για δημοσίευση της γνώμης του στο Facebook.



Το δημοσίευμα μας με τίτλο "Καμπάνα - δίωξη σε αξιωματικό για ανάρτηση στο Facebook" είχε χθες ευχάριστη και μια δυσάρεστη έκπληξη.

Η ευχάριστη είναι ότι το ΓΕΝ αντέδρασε αμέσως και επιβεβαίωσε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το δημοσίευμα αξιωματικού σε κοινωνικό δίκτυο, το οποίο όμως εξ’ όσον γνωρίζουμε δεν ήταν σχετικό με την στρατιωτική του ιδιότητα, δεν δημοσιοποιούσε απόρρητες πληροφορίες και δεν εξύβριζε.

 
Η δυσάρεστη έκπληξη είναι ότι γεννήθηκαν πολύ περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντήθηκαν τα οποία ενισχύουν την υπόθεσή μας ότι πρόκειται για δίωξη, παρά το γεγονός ότι το ΓΕΝ υποστηρίζει πως η απόσπαση του αξιωματικού και η διενέργεια της ΕΔΕ που διατάχθηκε την ίδια μέρα, είναι απλά μια σύμπτωση.

Μάλιστα το ΓΕΝ υποστήριξε ότι η απόσπαση πρόκειται για αναβάθμιση, καθώς μόνο τα άξια στελέχη πηγαίνουν να υπηρετήσουν σε αυτή την υπηρεσία.

Γιατί όμως τέτοια βιασύνη; Πόσο χρόνο υπήρχε η υπηρεσιακή ανάγκη που κλήθηκε να καλύψει ο εν λόγω αξιωματικός σε ένα βράδυ;  Ο ίδιος τι λέει για την "αναβάθμισή" του;
 

Θα επιμείνουμε στην άποψη ότι πρόκειται για προσπάθεια λογοκρισίας και ποινικοποίηση  απόψεων, σε μια εποχή που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αλήθεια τι λένε για αυτή την «καμπάνα», οι συνδικαλιστές που συμπορεύονται πλέον με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου;
armyvoice
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά