Το παράπονο των Εθνοφυλάκων Ικαρίας. Γιατί ζητούν συγνώμη απο τον Αρχηγό ΓΕΣ;




Κύριε Αρχηγέ
Όπως πολύ καλά ξέρετε τα τάγματα Εθνοφυλακης επανδρώνονται απο πολίτες-οπλίτες οι οποίοι εθελοντικά προσφέρουν τον χρόνο τους στην πατρίδα μας έτοι...μοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της.
Εμείς οι εθνοφυλακες της Ικαριας προσπαθούμε εδώ και πολλά χρονια να εκπαιδευτούμε τουλάχιστον στα βασικα, ανά λαμβάνουμε αποστολές ετοιμότητας, τρέχουμε μόνοι μας σε μεγάλες αποστάσεις 100-120 χιλιόμετρα για να παραστούμε στις εκπαιδεύσεις και στις εκδηλώσεις της μονάδας μας, χάνοντας μεροκάματα, πληρώνοντας τα καύσιμα μας για τις μετακινήσεις μας, πληρώνουμελ επισης για να βελτιώσουμε τον εξοπλισμό μας και τον ιματισμ μας έν μέσω οικονομικής κρίσης με εθνοφυλακες να ζουν σε κατάσταση φτώχειας μαζί με τις οικογένειες τους, υπάρχουν κυριολεκτικά εθνοφυλακες που
στην τσέπη τους δεν μπαίνει ούτε ένα Ευρώ.
Παρ´ολα αυτα υπάρχουν εθνοφυλακες που με μόνο εφόδιο την αγάπη προς την πατρίδα βρίσκονται πάντα πρώτοι στις εκπαιδεύσεις .
Η ιδιαιταιροτητα της νήσου και η έλλειψη τακτικού στρατού ρίχνει όλο το βάρος για την άμυνα της στο Ταγμα Εθνοφυλακης Αγίου Κηρυκου το οποίο είναι υπεύθυνο για την Ικαρια και τους Φούρνου Κορσεων.
Στα πλαίσια του έτους Εθνοφυλακης και εφεδρείας υπηρεσία διοργάνωσε στην Θεσσαλονίκη στις 18 Δεκεμβρίου την τελετή λήξης στην οποία κλήθηκαν μονάδες Εθνοφυλακης απο όλη την επικράτεια.
Απο μήνες ζητήθηκε απο την υπηρεσία να δηλώσει η μονάδα μας τους εθνοφυλακες που θα ήθελαν να παρευρεθούν στην εκδηλωση μαζί με τον Διοικητή μας αλλα και μέλημβτων οικογενειών τους. Κάποιοι ανταποκρίθηκαν θετικα και δήλωσαν συμμετοχή μαζί με τις οικογένειες τους.
Αργότερα μαςγνωστοποιήθηκε ότι μόνο οι δυο καλύτεροι εθνοφυλακες της μονάδας μας θα παρευρεθούν στη εκδήλωση στην οποία και θα τιμηθούν για την προσφορά τους στην πατρίδα αλλα χωρίς τον φυσικό ηγέτη τους τον Διοικητή μας.
Με δυσκολία βγάλαμε τους δυο εθνοφυλακες που θα μας
Λ εκπροσώπους αν με κριτήριο την συνεχή παρουσία τους στις εκπαιδεύσεις τα τελευταία 10 χρονια ενώ υπάρχουν και άλλοι άξιοι συνάδελφοι που τους αξίζει επιβράβευση.
Δυστυχώς απο την αρχή φάνηκαν τα πρώτα προβλήματα οταν οι συνάδελφοι αναγκάστηκαν να μεταβούν στην Σάμο για να μετακινηθούν απο εκει προς Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών.
Σε συνδυασμό με την Αρτάκη ακτοπλοϊκή σύνδεση των χειμερινών μηνών οι συνάδελφοι αναχώρησαν απο την Ικαρια στις 15 Δεκεμβρίου και επέστρεψαν στις 21 Δεκεμβρίου μένοντας μακριά απο τις οικογένειες τους και τις δουλειές τους για εξή ημέρες, την στιγμή που υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ικαριας με την Θεσσαλονίκη και θα μπορούσαν να λείψουν επι διήμερο με μικρότερη επιβάρυνση για την πατρίδα μας και τους ίδιους.
Φθάνοντας στο Βελιδειο συνεδριακό κέντρο πληροφορήθηκαν απο τους υπεύθυνους της τελετής ότι δεν υπάρχει πουθενά πρόβλεψη για παρουσία του ΤΕΘ Αγίο Κηρυκου και φυσικά κανένα βραβείο.
Οι συνάδελφοι αφού ο Ελληνικός Στρατός δεν ήξερε την μονάδα τους παρέμειναν σαν θεατές και όπως σας ανέφερα προσβεβλημένοι,απογοητευμένο και κουρασμένοι επέστρεψαν μετά την εξαήμερο ταλαιπωρία στα σπίτια τους.
Κύριε Αρχηγέ εμείς οι
πολίτες οπλίτες ακρίτες για αυτόν τον εξευτελισμό και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συνάδελφοι και η μονάδα μας και δεδομενου ότι δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ κλακαδοροι κανενός απαιτούμε απο εσάς να μάθουμε
1. Ποιος αποφάσισε να πανε μόνο δυο εθνοφυλακες χωρίς τον Διοικητή μας οταν όλες οι μονάδες εκπροσωπήθηκαν με περισσότερους εθνοφυλακες και πάντα με την συνοδεία του Διοικητή τους, θελουμε να μάθουμε με ονοματεπώνυμο ποιος πήρε την απόφαση, η 79ΑΔΤΕ? η ΑΣΔΕΝ? η διεύθυνση Εθνοφυλακης? Το Γ ΣΣ? το Δ ΣΣ? η Στρατιά τοΓΕΣ?
2. Ποιος σχεδίασε την μετακίνηση μέσω Σάμου και Αθηνών για Θεσσαλονίκη ? τουλάχιστον.κρατήστε τον μακρυά απο επιτελικά σχέδια γιατι για αποστολή ενισχύσεων σε κάποιο νησί θα τις στείλει μέσω
Τσεχίας.
3. Ποιος ηταν υπεύθυνος για την τελετή και μας διέγραψε σαν μονάδα και σαν εθνοφυλακες? Ζητάμε την παραδειγματική του τιμωρία γιατι είναι ανίκανος να φορά την στολή του Έλληνα Αξιωματικού.
4. Απαιτούμε απο εσάς σαν άξιος ηγέτης του Στρατεύματος να ζητήσετε συγγνώμη απο τους Εθνοφυλακες και να τους ανταμειψετε εσείς προσωπικά με τις ηθικές αμοιβές που στερήθηκαν απο τους ανίκανους υφισταμένους σας.
5. Ενώ υπάρχουν άξιοι και ικανοί αξιωματικοί, Διοικητής ΤΕΘ οταν προσκλήθηκε απο τους εθνοφυλακες του μετά την τελετή λήξης να βγουν για να πιουν μια μπύρα φιλικά τους απάντησε ότι αυτός πήγε στην Θεσσαλονίκη για να φτιάξει την καριέρα του και όχι για κυκλοφορεί μαζί τους Ανάξιος!
Περιμένουμε τις ενέργειες σας για να αποδοθεί ισονομία και δικαιοσύνη, σε αντίθετη περίπτωση μην εκπλαγείτε αν δεν ξανά πατήσει κανένας Εθνοφυλακας στις εκπαδευσεις και στις εκδηλώσεις της μονάδας μας.
Αν κάποιοι στο τράτευμα δεν μας θέλουν ας δημιουργήσουν μονάδες τακτικού στρατού στο νησί οι οποίες θα αναλάβουν και την φύλαξη μας.
Με σεβασμό και εκτίμηση
Μαμουνιδακης Ιωάννης
Έφεδρος Λοχαγός ΔΒ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά