ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ




«Ἄνδρες πού περπατοῦν στή ζωή εὐθυτενεῖς καί μέ γαλήνη, μαθημένοι νά πονοῦν χωρίς νά ὑποφέρουν, νά νικοῦν χωρίς νά θριαμβολογούν,
νά νικῶνται χωρίς νά μοιρολογοῦν.
Αὐτοί εἶναι οἱ πραγματικοί ἄνδρες, θεμέλια γενεῶν.
Αὐτοί εἶναι οἱ Εὐέλπιδες οἱ αὐριανοί ἡγήτορες τοῦ Ἔθνους».

Το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από την επιστολή του Ανθυπολοχαγού (ΠΒ) Παύλου Μελά προς τον νεαρό Εύελπι. Μια επιστολή που περικλείει όλη τη φιλοσοφία και τη στάση ζωής του.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Παύλο Μελά, ο οποίος σημάδεψε με τη δράση και εν τέλει με τον ηρωικό του θάνατο τον Μακεδονικό Αγώνα (1904-1908), η Σχολή διοργάνωσε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στο Αμφιθέατρο «Ξηρός», την εκδήλωση «Ημέρα Μνήμης και Γιορτής», στην οποία παρευρέθησαν ως επίτιμες καλεσμένες οι εγγονές του Μελά, Ναταλία Μελά και Ναταλία Ιωαννίδου.
Η εκδήλωση περιελάμβανε:
α. Ομιλία του Σχη (ΥΦ) ε.α. κ. Βασιλείου Νικόλτσιου, Δντή του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
β. Προβολή ταινίας με θέμα τη ζωή και τη δράση του Παύλου Μελά.
γ. Θεατρική παράσταση με τίτλο «Παύλος Μελάς Στιγμές της ζωής του».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια από τις εγγονές του Μελά της μόνιμης έκθεσης, αφιερωμένη στον Μακεδονομάχο ήρωα Αξιωματικό, η οποία δημιουργήθηκε στο μουσείο της Σχολής και περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα του Μελά, καθώς και άλλα ιστορικά κειμήλια της εποχής. 





Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά