Αρχηγός ΓΕΝ: Ανάγκη διαρκούς ενίσχυσης του στόλου





Tην ανάγκη διαρκούς ενίσχυσης του στόλου λόγω της πολυπλοκότητας του γεωπολιτικού μας περιβάλλοντος, που  χαρακτηρίζεται από αστάθεια, επισήμανε ο Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, στην ομιλία του κατά τον εορτασμό του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13, στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

«Αν συχνά αναλογιζόμαστε τις πραγματικά δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει η οδυνηρή πραγματικότητα της περιοχής μας, οι υπαρκτοί κίνδυνοι και η υποχρέωση να παρέχουμε αίσθημα ασφαλείας, που αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και ετοιμότητα για τη διασφάλιση της εθνικής μας ακεραιότητας. Υπ' αυτό το πρίσμα, οι προσπάθειες για την ενίσχυση του στόλου πρέπει να είναι διαρκείς» ανέφερε σχετικά.

«Υποχρέωση της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού είναι να παρουσιάζει στην πολιτική ηγεσία την πραγματική κατάσταση, χωρίς εξωραϊσμούς αλλά και χωρίς δραματοποίηση, ώστε στη συνέχεια, αφού σταθμιστεί το σύνολο των παραγόντων, να λαμβάνονται οι βέλτιστες αποφάσεις προς το συμφέρον της χώρας» πρόσθεσε. 

Παράλληλα, ο αρχηγός ΓΕΝ διαβεβαίωσε την πολιτική ηγεσία ότι «τους πόρους που μας διατίθενται τους αξιοποιούμε με ιδιαίτερη περίσκεψη και γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον». Όσον αφορά τα εν εξελίξει εξοπλιστικά προγράμματα, όπως είπε:

- Το επόμενο διάστημα θα ενταχθεί στη δύναμη του στόλου και το υποβρύχιο  ΚΑΤΣΩΝΗΣ, τελευταίο στη σειρά των υποβρυχίων τύπου 214.
- Με τη συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, συνεχίζονται οι εργασίες ναυπήγησης των νέων πυραυλακάτων τύπου SUPER VITA Νο 6 και 7 στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, και στις αρχές του επερχόμενου έτους αναμένεται να ενεργοποιηθεί το πρώτο από τα 5 αεροσκάφη ναυτικής  συνεργασίας.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις νικηφόρες ναυμαχίες των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13, ο Αρχηγός ΓΕΝ  επισήμανε: «Η ελληνική επικράτηση στο Αιγαίο άγγιξε τους Έλληνες και ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης και το θωρηκτό Αβέρωφ, το θωρηκτό της νίκης, κατέκτησαν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές τους. Η αθρόα και αυθόρμητη προσέλευση των πολιτών κατά την παραμονή του πλοίου στη Θεσσαλονίκη, με πάνω από 130 χιλιάδες επισκέπτες μέσα σε δυο μήνες, τα αιτήματα από όλα τα νησιά του Αιγαίου και τις παραθαλάσσιες πόλεις για φιλοξενία του ιστορικού πλοίου, επιβεβαιώνουν την αγάπη αυτή, ακόμη και σήμερα, μετά την πάροδο 100 χρόνων».

Ο αρχηγός ΓΕΝ εξήρε το έργο των ανδρών και γυναικών του Πολεμικού Ναυτικού, παρατηρώντας πως «μέρα νύχτα, στη στεριά και στη θάλασσα, με τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν, κρατούν αξιόμαχα τα πλοία παρά τις ελλείψεις, εκπαιδεύονται για να είναι πάντα ετοιμοπόλεμοι και εξασφαλίζουν την επιτυχή ολοκλήρωση των αποστολών που αναλαμβάνει το Πολεμικό Ναυτικό. Η απόδοσή τους, η αγάπη τους για το ναυτικό και την Ελλάδα, με γεμίζουν καθημερινά υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε την πολιτική ηγεσία ότι «οι άντρες και οι γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού, έχοντας πλήρη επίγνωση του ιστορικού βάρους και των υποχρεώσεών τους απέναντι στην πατρίδα, θα πράξουν το καθήκον τους, οποτεδήποτε απαιτηθεί, με τα μέσα που διαθέτουν. Η παρακαταθήκη που μας έχουν αφήσει αυτοί που προηγήθηκαν δεν αφήνει περιθώριο για κάτι διαφορετικό».

Στην τελετή χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και Παροναξίας κ.κ. Καλίνικος, παρέστησαν δε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη της κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (έλληνες ομογενείς γερουσιαστές/ βουλευτές από Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά και Νότια Αφρική), αντιπροσωπείες ξένων κρατών και άλλοι επίσημοι.
in.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά