''ΝΑΙ ΤΗΣ ΠΟΜΕΝΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ''

ΠΟΜΕΝΣ

 


Η ΠΟΜΕΝΣ μέσω δημοσιεύματος στο site Armyvoice.gr, ενημερώθηκε, περί των προτάσεων – σχολίων που είχε γνωστοποιήσει το ΓΕΕΘΑ προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τον περασμένο Μάιο. Τότε το άρθρο που αναφερόταν στην θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών, ήταν το 32.
Ως η επίσημη και νόμιμη Ομοσπονδία εν ενεργεία στρατιωτικών, χαιρετίζουμε τις δύο προτάσεις του ΓΕΕΘΑ και προτείνουμε στην Πολιτική μας Ηγεσία, όπως προσθέσει τις προτάσεις αυτές στο άρθρο 50 του προσφάτως ψηφισμένου Ν.4407/2016.
Η πρώτη πρόταση του ΓΕΕΘΑ ότι φρόνιμο θα είναι να ελέγχεται ο αριθμός των μελών της κάθε Ένωσης Στρατιωτικών, ώστε να αξιολογείται το κατά πόσο η κάθε πρωτοβάθμια Ένωση, δύναται να εκπροσωπεί ή όχι, τους συναδέλφους της Περιφέρειας – Περιφερειακής Ενότητας που υπάγεται, κινείται σε απόλυτα σωστή κατεύθυνση, γιατί με τον τρόπο αυτό αποκλείονται ενδεχόμενες Ενώσεις – Σωματεία – ‘’Σφραγίδες’’.
Επίσης η Ομοσπονδία μας αντιλαμβάνεται απόλυτα την δεύτερη πρόταση – σχόλιο του ΓΕΕΘΑ, σχετικά:
  • με τους παρατηρητές – αντιπροσώπους στα κατά κλάδο συμβούλια Μεταθέσεων και Μετοχικά Ταμεία και συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση του να προέρχονται από τον ίδιο κλάδο με κατά περίπτωση Όργανα και να είναι αντίστοιχης προέλευσης και Βαθμού και
  • ότι όσοι εμπλέκονται στα ανωτέρω συμβούλια, υποχρεούνται να υπόκεινται σε έλεγχο μη εκκρεμοδικίας για αξιόποινες πράξεις καθώς και μη επιβολής καταστατικών ποινών κατά τρόπο αντίστοιχο με τον έλεγχο που διενεργείται για τα μέλη των πειθαρχικών συμβουλίων.
Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., δηλώνει παρούσα να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με γνώμονα πάντα την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων των Στρατιωτικών, θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε οι εν λόγω προτάσεις να περιληφθούν στο νομοσχέδιο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ
Επγός (ΥΔΚ)
Ο
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Λγος (ΠΖ)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά