Νομοθετική ρύθμιση τιτλοποιημένων δανείων. (Αφορά Στρατιωτικούς, Σ.Α. και Δημοσίους Υπαλλήλους)




Άλλη μια προσπάθεια της ΠΟΣ αποδίδει καρπούς. Νομοθετήθηκε η ρύθμιση των τιτλοποιημένων δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το θέμα αφορά 20.835 δάνεια που είχαν χορηγηθεί μέχρι 1η Ιουλ. 2004 σε
Στρατιωτικούς, Στελέχη Σ.Α. και Δημοσίους Υπαλλήλος.  Ένα θέμα που είχε θέσει ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Ταξχος εα Βασ. Νικολόπουλος στον Πρόεδρο του Τ.Π.& Δ. Κωνστ. Βαρλαμίτη  στο 1ο Συνέδριο για τα "κόκκινα δάνεια", που διεξήχθει στο King George Hotel, στις 7 & 8 Μαΐου 2017.  Λεπτομέρειες ΕΔΩ:   Συμμετοχή της ΠΟΣ στην πρώτη Δημόσια Συζήτηση στην “Κοινωνία των Κόκκινων Χρεών" .

         Σε νέα συνάντηση στις 13 Ιουν. 2017 ο Πρόεδρος του Τ.Π.& Δ. μεταξύ άλλων ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΠΟΣ για την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης των τιτλοποιημένων δανείων.  Λεπτομέρειες ΕΔΩ: Ανακοίνωση ΠΟΣ υπ' αριθμ. 85 . 

         Εντός των ημερών θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το Τ.Π.& Δ. με λεπτομέρειες υλοποίησης της ρύθμισης.


          Το άρθρο 11 του Ν.4490/2017, που αφορά τη ρύθμιση προβλέπει :
"Άρθρο ενδέκατο.
Ρύθμιση ζητημάτων Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δύναται, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, να εφαρμόζει την πολιτική επιβράβευσης συνεπών δανειοληπτών και σε δανειολήπτες του, τα δάνεια των οποίων έχουν τιτλοποιηθεί δυνάμει του άρθρου 9 του ν. 3453/2006 (Α΄ 74)."

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά