Όχι ψήφισε ο Καμμένος στην αλλαγή φύλου




«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 είπαν 148 βουλευτές σε σύνολο 285 που ψήφισαν. «Όχι» σε όλα για την αλλαγή φύλου, «ναι» στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ψήφισε «όχι» στο άρθρο 3, «παρών» στα υπόλοιπα.
Η Έλενα Κουντουρά, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για τουρκική ένωση Ξάνθης, όχι στο άρθρο 3 για την αλλαγή φύλου. «Ναι» στην τροπολογία, «όχι» στο άρθρο 3, ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Πειραιώς, Γεννιά Γεωργία.
Η Νίνα Κασιμάτη (ΣΥΡΙΖΑ, Β Πειραιώς), ψήφισε «ναι» σε όλα, «όχι» στην τροπολογία. «Ναι» σε όλα, «όχι» στην τροπολογία, ψήφισε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν. Ο Καμμένος Δημήτρης, ψήφισε «ναι» στην τροπολογία, «όχι» στα άρθρα 1-7.

«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 ψήφισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Όχι» σε όλα, «όχι» και στην τροπολογία για την τουρκική ένωση Ξάνθης από την Αλέκα Παπαρήγα.
Ο Βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ψήφισε «όχι» σε όλα, «ναι» στην τροπολογία. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ψήφισε «ναι» σε όλα, παρών στο άρθρο 3. «Όχι» σε όλα, «όχι» και στην τροπολογία ψηφίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και της ΧΑ.
Ο Νίκος Νικολόπουλος (ανεξάρτητος Αχαϊας), ψήφισε «όχι» σε όλα.
O Κατσίκης Κωνσταντίνος, διόρθωσε την ψήφο του σε «ναι» επί της αρχής, «όχι» στα άρθρα, «ναι» στην τροπολογία. «Δεν το κατάλαβα, όταν είπα όχι σε όλα εννοούσα σε όλα τα άρθρα. Γιατί προκαλεί αντίδραση όταν γίνεται ένα λάθος δεν το καταλαβαίνω;», δήλωσε. Η ανεξάρτητη βουλευτής Μάρκου Αικατερίνη (Β Θεσσαλονίκης), ψήφισε «όχι» σε όλα.
Ο Λαζαρίδης Γεώργιος (Β Θεσσαλονίκης), ψήφισε «ναι» στην τροπολογία για τουρκική ένωση, «όχι» στα άρθρα 1-7. O βουλευτής Γρηγοράκος Λεωνίδας, ψήφισε «ναι» σε όλα, «παρών» στο 3 για την αλλαγή φύλου. Ο Μπαργιώτας Κωνσταντίνος (Ποτάμι, Λαρίσης), ψήφισε «ναι» σε όλα, «παρών» στο άρθρου 3 για την αλλαγή φύλου.
Οι τρεις βουλευτές του Νομού Ροδόπης, ψήφισαν: Μουσταφά Μουσταφά: «Ναι» σε όλα, «όχι» στην τροπολογία Καρά Γιουσούφ Αϊχάν: «Όχι» στην τροπολογία Αχμέτ Ιλχάν: «Όχι» στην τροπολογία, «παρών» στο 3 Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (ΑΝΕΛ Σερρών), ψήφισε «ναι» επί της αρχής, «ναι» στη τροπολογία, «όχι» στα άρθρα 1-7.
Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο φέρνοντας παράλληλα στην Βουλή δική της πρόταση νόμου που προβλέπει μεταξύ άλλων δικαίωμα διόρθωσης φύλου μόνο για άτομα άνω των 18 ετών υπό προϋποθέσεις. Επίσης, αναμένεται να καταψηφίσουν οι, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων.
Η ΔΗΣΥ αποφάσισε να ψηφίσει «ναι» επι της αρχής και «παρών» στο άρθρο 3 λόγω των ενστάσεων με την «φυλομετάβαση» ανηλίκων.
Υπο αυτά τα δεδομένα «ρυθμιστικό» ρόλο αναλαμβάνει η δεξαμενή των 8 ανεξάρτητων βουλευτών. Πρόκειται για τους Νίκο Νικολόπουλο, Νίκο Μίχο και Δημήτρη Κουκούτση που πιθανότατα θα καταψηφίσουν. Τον κ. Χάρη Θεοχάρη που θα καταψηφίσει το άρθρο 3 καθώς δηλώνει ότι διαφωνεί με την φυλομετάβαση ανηλίκων και τους Στάθη Παναγούλη, Κατερίνα Μάρκου, Δημήτρη Καρρά, και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου
Να σημειωθεί ότι η ονομαστική ψηφοφορία θα γίνει για τα άρθρα 1 έως και 7 που συγκροτούν το πρώτο κεφάλαιο του νομοσχέδιου και αφορούν την διόρθωση ταυτότητας φύλου.
Η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων καταψηφίζουν το σύνολο των άρθρων
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψηφίζει τα άρθρα εκτός από το 3ο που θα δηλώσει «παρών». Το Ποτάμι ψηφίζει το σύνολο των άρθρων όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών».
Επίσης, ονομαστική έχει ζητηθεί και για την τροπολογία που αφορά την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης».
Υπερ της τροπολογίας ψηφίζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτός της κυρίας Νίνας Κασιμάτη. Οι ΑΝΕΛ μετατοπίστηκαν από τις αρχικές τους θέσεις και δηλώνουν ότι θα υπερψηφίσουν. Επίσης η ΝΔ θα καταψηφίσει.
Στο φινάλε της συζήτησης ο κ. Κοντονής επιχείρησε να κάνει εν μέρει δεκτή την πρόταση της ΔΗΣΥ προκειμένου να άρει τις ενστάσεις των βουλευτών της και να ψηφίσουν το άρθρο 3 χωρίς όμως επιτυχία.

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά