Παρουσιάστηκε η Α' φάση του Μάστερ Πλαν για την αξιοποίηση του Πεδίου Βολής και του Στρατοπέδου Σολωμού


Παρουσιάστηκε χθες  η Α' φάση του Μάστερ Πλαν για την αξιοποίηση του Πεδίου Βολής και του Στρατοπέδου Σολωμού. Από αυτή προκύπτει αξιοποίηση των χώρων  με ξενοδοχειακές μονάδες και όχι μόνο. Ο δρόμος μέχρι την τελική εικόνα (αν υπάρξει) φαίνεται να είναι πολύ μακρύς και να περνάει από σαράντα κύματα...


Το ενδιαφέρον των φορέων και της τοπικής κοινωνίας συγκέντρωσε η παρουσίαση της Α' φάσης του Μάστερ Πλαν για την αξιοποίηση του Πεδίου Βολής και του Στρατοπέδου Σολωμού από μελετητικό γραφείο των Αθηνών και συζητήθηκε στην επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Πρέβεζας.

  Οι μελετητές Γεωργία Ζώη και Ευάγγελος Τσιρώνης παρουσίασαν τα πρώτα, όπως διευκρίνισαν, στοιχεία της πρότασης που εκπονούν προκειμένου να εμπλουτιστεί με τις προτάσεις και τις υποδείξεις των τοπικών φορέων πριν προχωρήσουν στα επόμενα βήματα.

Σχετικά με το πεδίο βολής η πρόταση αξιοποίησης των μελετητών προβλέπει τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου με αθλητικούς χώρους και άλλες υποδομές με διατήρηση της δασικής έκτασης και χωρίς μετατροπή του χαρακτήρα του αλιευτικού καταφυγίου. Για το Στρατόπεδο Σολωμού επίσης προτείνεται ξενοδοχείο, συνεδριακό , θερμαλιστικό και μικρό εμπορικό κέντρο με ήπια δόμηση και διατήρηση κοινόχρηστων χώρων και του σημερινού πρασίνου.

  Παρόντες στη διαβούλευση ήταν πέραν των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Γιαννούλης οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Ο κ .Ιωάννου χαρακτήρισε την εκπόνηση του Μάστερ Πλαν ως μια σημαντική ενέργεια, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι μελετητές θα πρέπει να προβληματιστούν σχετικά με την βιωσιμότητας του σχεδίου , τις ανάγκες του Δήμου και των Δημοτών αλλά και την κατάθεση εναλλακτικών τεκμηριωμένων προτάσεων.
O Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης τόνισ ότι το Μάστερ Πλαν αποτελεί προϋπόθεση που θέτει και ζητά το Ταμείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε πράξη αξιοποίησης σε χώρους του, υπογραμμίζοντας ότι η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα στρατόπεδα είναι απαράδεκτη και προσβάλλει τον πολιτισμό. Ο κ .Μπαΐλης ξεκαθάρισε ότι οποιοσδήποτε σχεδιασμός πραγματοποιηθεί για τους συγκεκριμένους χώρους θα πρέπει να σέβεται το περιβάλλον, τους πολίτες και το Δημόσιο χώρο, ενώ οι όποιες επενδύσεις προγραμματιστούν δεν θα γίνουν εις βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών έχοντας ως βασικό ζητούμενο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 
Ο κ .Γιαννούλης εξέφρασε την άποψη ότι για το πεδίο βολής δεν μπορεί να κατατεθεί καμία πρόταση αξιοποίησης αφού δεν ανήκει στον Στρατό αλλά ως πρώην χερσολίβαδο είναι δημόσια έκταση, ενώ αναφερόμενος στο Στρατόπεδο Σολωμού υπογράμμισε ότι είναι χαρακτηρισμένο μνημείο με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που δεν επιτρέπουν σχεδιασμό επενδύσεων.Ο κ .Γιαννούλης μάλιστα διαφώνησε και με την χρήση του Στρατοπέδου του Αγίου Ανδρέα ως Διοικητήριο υποδεικνύοντας το Στρατόπεδο Κονκουρή, για την στέγαση των υπηρεσιών.

Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενώ οι μελετητές δεσμεύτηκαν να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις προτάσεις που κατατέθηκαν και να δώσουν εγγράφως απαντήσεις στα ερωτήματα πριν προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της Α΄φάσης της διαδικασίας για την εκπόνηση του Μάστερ Πλαν.


Πληροφορίες από το epirusgate
Preveza-info.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά