Απογειώθηκε για Λάρνακα το C-130 που θα φέρει στην Ελλάδα 60 Κύπριους πυροσβέστες



Στις 17.00 το απόγευμα της Τρίτης απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με προορισμό την Λάρνακα της Κύπρου, προκειμένου να παραλάβει το πεζοπόρο τμήμα 60 ανδρών, καθώς και έξι οχήματα με τα οποία θα συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία τη χώρα μας στη δύσκολη μάχη που δίνει με τις φλόγες.
Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, συνομίλησε τηλεφωνικώς νωρίτερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ήρθαν σε επικοινωνία για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών αλλά και τον καθορισμό των μετώπων όπου θα συνδράμουν οι κυπριακές δυνάμεις.
Το C-130 με τις κυπριακές δυνάμεις αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας περίπου στις 22:00 το βράδυ.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος, είχε δηλώσει πως η Λευκωσία είναι έτοιμη για κάθε βοήθεια.
Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και ερωτηθείς αν η Κύπρος θα αποστείλει βοήθεια για κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «είμαστε σε επικοινωνία και όταν μας ζητηθεί είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με έμψυχο και άψυχο υλικό».

msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά