Πατέντα Μάχης: Στρατιωτικό Δίπλωμα Ρούχων

Παρότι ανεπίσημο, σε πολλές ένοπλες δυνάμεις παγκοσμίως, και ιδίως στο Στρατό Ξηράς έχει επικρατήσει μία συγκεκριμένη μέθοδος διπλώματος ρούχων. Ο λόγος είναι να μπορεί κάποιος να έχει όσο περισσότερες αλλαξιές γίνεται με το μικρότερο δυνατό χώρο, και όσο πιο οργανωμένα γίνεται.

Πηγή: AR15.com
Πηγή: AR15.com

Το πιο χρήσιμο πράγμα να μάθει κανείς, που είναι και το πιο εύκολο, είναι το δίπλωμα των εσωρούχων σε ρολό. Πρακτικά, κάθε ρολό περιλαμβάνει το εσώρουχο, το μπλουζάκι και τις κάλτσες. Όλα οργανωμένα και αδύνατο να μπερδευτούν ή να χαθούν μέσα στην αποσκευή. Βλέπετε τις επεξηγηματικές εικόνες για το πως γίνεται αυτό παρακάτω. Απλώς τοποθετούμε το εσώρουχο μέσα στο μπλουζάκι, διπλώνουμε το μπλουζάκι με το εσώρουχο, τοποθετούμε τις δύο κάλτσες με το άνοιγμα τους προς τα έξω, κάνουμε ρολό τα ρούχα και το ασφαλίζουμε με τις κάλτσες.

Πηγή: Reddit.com
Πηγή: Reddit.com

Το παραπάνω είναι ότι χρησιμότερο αλλά φυσικά, υπάρχουν και παρόμοιες τεχνικές για δίπλωμα ανεξάρτητων ρούχων. Για παράδειγμα, βλέπετε παρακάτω πως διπλώνουμε σε ρολό ένα μπλουζάκι. Η λογική είναι η ίδια και η ασφάλιση γίνεται με το ίδιο το μπλουζάκι, γυρνώντας το ανάποδα κατά το τελευταίο βήμα.

Πηγή: BigHugLittleKiss.blogspot.com
Πηγή: BigHugLittleKiss.blogspot.com

Η τεχνική για το παντελόνι είναι η ίδια ακριβώς με τη διαφορά ότι στο τέλος το ασφαλίζουμε με το μπατζάκι του. Ωστόσο, εάν θέλετε να πάνε ένα βήμα παραπέρα, τότε δείτε στο επόμενο βίντεο μία άλλη τεχνική για δίπλωμα σε ρολό μίας ολόκληρης στολής παραλλαγής, δηλαδή το παντελόνι και το χιτώνιο.

Οι παραπάνω τεχνικές διπλώματος ρούχων είναι γνωστές στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ως «δίπλωμα Ρέιντζερ» διότι είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιείται πάρα πολύ από το Στρατό Ξηράς, και ιδιαίτερα από τους Ρέιντζερς. Ωστόσο, για κάθε άνθρωπο είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά όταν ταξιδεύει συχνά, να διπλώνει έτσι τα ρούχα του καθώς κερδίζει πολύ χώρο και όλα είναι τακτοποιημένα και εύκολα να τα βρει και να τα χρησιμοποιήσει πολύ γρήγορα.

Πηγή: BrightSide.me
Πηγή: BrightSide.me

https://defensegr.wordpress.com/2017/06/22/patenta-maxhs-stratiwtiko-diplwma-rouxwn/

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά