Τα πρώτα τουρκικά στρατεύματα έφτασαν στο Κατάρ!




Το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ ανακοίνωσε την άφιξη της πρώτης ομάδας Τούρκων στρατιωτών στην πρωτεύουσα του Αραβικού κράτους, τη Ντόχα, για να συμμετάσχουν σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Οι δυνάμεις διενήργησαν την πρώτη τους εκπαίδευση στην στρατιωτική βάση του Tariq bin Ziyad την Κυριακή, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ.

Οι ασκήσεις μεταξύ των δύο κρατών, έχουν προγραμματιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και αποτελούν μέρος της μεταξύ τους συμφωνίας που υπογράφτηκε τον Απρίλιο του 2016, μιας συμφωνίας που αποσκοπεί στην αμοιβαία ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων των δύο χωρών, καθώς και την ενίσχυση της καταπολέμησης ένοπλων ομάδων για την διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή.








Όπως ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές, οι ασκήσεις περιστρέφονται γύρω από την αντιμετώπιση ενόπλων ομάδων για την διασφάλιση της σταθερότητας. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι φοβούνται έναν γενικευμένο ξεσηκωμό και αστάθεια μέσα στο έδαφος του Κατάρ, παρόμοιο με τις εξεγέρσεις εν καιρό Αραβικής άνοιξης. Δίχως να στοχοποιείται κάποια εξτρεμιστική ομάδα, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο και να ανατραπεί το καθεστώς του Κατάρ δεν τις λες λίγες. 


Προφανώς και γνωρίζουν κάτι τέτοιο οι αξιωματούχοι του Κατάρ και προσπαθούν να προετοιμαστούν με την συνδρο΄μη κια εκπαίδευση μιας χώρας, που εδώ κα χρόνια αντιμετωπίζει, όχι και με μεγάλη επιτυχία βέβαια, αστικές μάχες αντιμετωπίζοντας την κουρδική αντάρτικη ομάδα (PKK) στο έδαφός της.
Ο αποκλεισμός (διπλωματικός κια οικονομικός) θα προκλάεσει σε βάθοες χρόνου ταραχές στη άλλωτε πάμπλουτη χώρα και δεν θα σταματήσουν μέχρι που να ανατραπεί ο εμίρης του Κατάρ, Σέιχ Τάμιμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι και να παραδοθεί η εξουσία σε αυτούς που θα αλλάξουν πολιτική και θα έχουν όρεξη να βάλουν πλάτη σε μια επίθεση κατά του Ιράν. 
Μένει να δούμε και στην πράξη, πώς θα εξελιχθεί και αυτό το μέτωπο.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά