Π.Ο.Ε.Σ. - Κανένα πρόβλημα στην εγγραφή των τέκνων μαθητών των μετατιθέμενων συναδέλφων μας στις σχολικές μονάδες

Μετά από την ανησυχία και τον πανικό που δημιουργήθηκε, σε πλήθος συναδέλφων μας που επικοινώνησαν με την Ομοσπονδία μας, συνεπεία δημοσιεύματος, που έκανε λόγο για πρόβλημα και ιδιαίτερα λυπηρό φαινόμενο στο ότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για την εγγραφή των μαθητών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία μας επικοινώνησε με το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με το σχετικό έγγραφό της:
eggrafes-mathitvn
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με έγγραφό του γνώρισε στην Ομοσπονδία μας ότι για τις εγγραφές των μαθητών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ισχύουν: α) ο νόμος 4386/2016 (ΦΕΚ 83/11-5-2016) παρ. 2α, του άρθρου 35 όπου αναφέρεται ότι «οι εγγραφές μαθητών για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαΐου του προηγούμενου διδακτικού έτους. Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017» β) το Π.Δ 200&201 άρθρο 1 παράγραφος 1 περί σχολικής περιφέρειας. γ) το Π.Δ200 άρθρο 7 παράγραφος 16 περί μετεγγραφών νηπίων , Π.Δ 201 άρθρο 8 παράγραφος 1δ περί μετοίκησης της οικογένειας μαθητή & παράγραφος 4 περί διαδικασίας παραλαβής της αίτησης μετεγγραφής.
 
METEGGRAFES-NHPIVN-2017
 
Δείτε τί προβλέπεται στα μνημονευόμενα Προεδρικά Διατάγματα, κάνοντας κλικ στην εικόνα:

METEGGRAFES-NHPIVN-2017-1

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά