Ονοματοδοσία Χώρων ΣΜΥΝ

Ονοματοδοσία Χώρων ΣΜΥΝ
  
Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017  πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) τελετή Ονοματοδοσίας Χώρων (Οδών, Πλατείας και Αμφιθεάτρου ΣΜΥΝ), παρουσία του Διοικητού Ναυτικής Εκπαίδευσης, Αντιναυάρχου Α. Διακόπουλου ΠΝ. Κατά την διάρκεια της εν λόγω τελετής αναγνώστηκαν τα βιογραφικά των κάτωθι πεσόντων Υπαξιωματικών:

  • Κελευστή (Οιακιστή) Νικόλαο Κατιτζάρη, ο οποίος την 3η  Δεκεμβρίου 1912, τραυματίστηκε θανάσιμα από τουρκικά πυρά, κατά την διάρκεια της ναυμαχίας της Έλλης, ευρισκόμενος στην ανοικτή γέφυρα του Θωρηκτού Γ. ΑΒΕΡΩΦ, καθώς επιχειρούσε να επάρει τη σημαία μάχης του πλοίου. Ο εν λόγω Υπαξιωματικός απετέλεσε τον πρώτο νεκρό του Πολεμικού Ναυτικού, κατά την περίοδο των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων.
     
  • Διόπο (Πυροβολητή) Αντώνιο Αντωνίου, ο οποίος την 21η  Ιουλίου 1943 έπεσε ηρωικά μαχόμενος στον πυργίσκο του πυροβόλου του Αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ, κατά την διάρκεια επιθέσεως τεσσάρων γερμανικών πολεμικών πλοίων, ανατολικά της Σικελίας.
     
  • Αρχικελευστή (Αρμενιστή) Λεωνίδα Στάμου, ο οποίος την 14η  Σεπτεμβρίου 1943 έπεσε ηρωικά μαχόμενος ως σκοπευτής του πυροβόλου του Υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ, κατά την διάρκεια εμπλοκής του Υποβρυχίου με γερμανική Κορβέτα, βορείως της Σκιάθου.
     
  • Αρχικελευστή (Πυροβολητή) Σπυρίδωνα Αγάθου, ο οποίος την 8η  Αυγούστου 1964 έπεσε ηρωικά μαχόμενος μαζί με άλλα πέντε μέλη του πληρώματος του Παράκτιου Περιπολικού ΦΑΕΘΩΝ, το οποίο επιχειρούσε στην περιοχή της Κύπρου, κατά την διάρκεια επιθέσεως από σμήνος τουρκικών αεροσκαφών.

Για να δείτε την ομιλία του Διοικητή πατήστε εδώ.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά