Για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο ενημερώνει συμμάχους και εταίρους ο Πάνος Καμμένος

Για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο ενημερώνει συμμάχους και εταίρους ο Πάνος Καμμένος
Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, που συνεχίσθηκε σήμερα με το παράκτιο περιπολικό του πολεμικού Ναυτικού της γείτονος που εκτέλεσε πυρά εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, ενημερώνει τους συμμάχους και εταίρους ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος,από το Μόναχο όπου βρίσκεται για την 53η διάσκεψη Ασφαλείας.
Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται στο συμβάν γνωστοποιώντας τα εξής:
- Χθες το βράδυ οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν τη NAVTEXΤ 221/17, η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, προγραμματισμένη να εκτελεσθεί σήμερα από τις 07:00 έως τις 09:00 το πρωί.
- Μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας ανελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. 'Αμεσα εκδόθηκε η NAVTEX 87/17 από την ελληνική Υδρογραφική υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την τουρκική NAVTEX άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν άμεση και συνεχή ετοιμότητα παρακολούθησης με την αποστολή της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην περιοχή.
- Ωστόσο από τις 07:40 έως 07:55 σήμερα το πρωί, περιπολικό σκάφος του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά του Φαρμακονησίου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά.
- Το τουρκικό περιπολικό, καθ'όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθείτο από την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ελληνικά χωρικά ύδατα καθώς και διακοπής των δραστηριοτήτων πυρών. Στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο της περιοχής, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

http://www.imerisia.gr/
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά