Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στα Φυλάκια Διποταμιάς και Κρυσταλλοπηγής και στα νησιά Ερείκουσα και Οθωνοί

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε τα Φυλάκια Διποταμιάς και Κρυσταλλοπηγής.
 
Επίσης, o Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την Ερείκουσα και τους Οθωνούς.
 
Από την Ερείκουσα έκανε την εξής δήλωση:
 
«Με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη είμαστε σήμερα εδώ, στην Ερείκουσα. Θα επισκεφθούμε και τους Οθωνούς, πολύ σύντομα και το Μαθράκι, προκειμένου να προσφέρει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ελάχιστο που οφείλει σε όλους τους νησιώτες.
 
Από τον Λέοντα, που είναι ο μικρότερος και μοναδικός μαθητής, μέχρι τους μεγαλύτερους, η πατρίδα οφείλει να δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες. Η παρουσία στο νησί πληθυσμού, που με δύσκολες συνθήκες παραμένει το χειμώνα, έχει να κάνει με την ίδια την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας.
 
Αποφασίσαμε πέραν της οποιασδήποτε βοήθειας μπορούμε να δώσουμε όσον αφορά τους γιατρούς και την ιατρική περίθαλψη - δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός και μέχρι να καλυφθεί η θέση, την ανάγκη αυτή θα την καλύψουμε εμείς, με ένα γιατρό, ο οποίος θα μπορεί να επισκέπτεται και την Ερείκουσα και το Μαθράκι και να παραμένει εδώ - να προσφέρουμε τα έξοδα διαβίωσης για δύο άνεργες πολύτεκνες οικογένειες που θα αποφασίσουν να έρθουν και να μείνουν στο νησί. Για να έχει και ο Λέων συμμαθητές και συμμαθήτριες.
 
Να δώσουμε ένα κίνητρο σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, σε αυτή την οικονομική κρίση, με θύματα πάρα πολλές οικογένειες. Να δουν ότι υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα, που δεν είναι η Ελλάδα των μεγάλων πόλεων και της ανεργίας, αλλά μία Ελλάδα όπου υπάρχει ακόμα το χαμόγελο.
 
Μπορεί να μη φτάσουμε τους 104 μαθητές που είχε κάποτε το σχολείο, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψουν οι κάτοικοι του νησιού στα Διαπόντια νησιά και να δημιουργηθούν ξανά συνθήκες ανάπτυξης, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα νησιά μας δεν είναι μόνο θέρετρα, είναι και τόποι όπου υψώνεται η ελληνική σημαία και προστατεύεται η εθνική κυριαρχία.
 
Θέλω να πω ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος γνωρίζει καλά το νησί και τους κατοίκους, μου ζήτησε να είμαστε σήμερα εδώ και η κυβέρνηση θα κάνει αυτό το βήμα.
 
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη δασκάλα, η οποία δίνει και εκείνη το δικό της αγώνα, όπως και όλοι οι κρατικοί λειτουργοί που βρίσκονται στα νησιά μας. Κάνουν τη δική τους προσφορά στην πατρίδα μας. Θέλω να ευχαριστήσω στο πρόσωπό τους όλους όσοι παραμένουν εδώ και δίνουν ζωή στα νησιά».
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα ήθελα το μήνυμά σας από το βορειοδυτικότερο άκρο της Ελλάδος, εδώ, σήμερα, κ. Καμμένο.
 










Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, ότι η εθνική κυριαρχία της χώρας, βεβαίως και διαφυλάσσεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας. Αλλά όχι μόνο από αυτές. Η παρουσία των ακριτών μας στα νησιά είναι ένα εθνικό έργο. Είναι ένα έργο διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Αν τα νησιά εγκαταλειφθούν, τότε δεν θα πάψει μόνο να υπάρχει ζωή στα νησιά, αλλά θα πάψει να υπάρχει και υφαλοκρηπίδα, θα πάψει να υπάρχει η παρουσία της πατρίδας και η έπαρση της ελληνικής σημαίας.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά