ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΥΣΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ


«Η φτώχεια φέρνει γκρίνια». Και η λειψανδρία να προσθέσουμε εμείς.

Είναι γνωστή η κατάσταση. Υποχρεώσεις από τις Μονάδες, από τα στελέχη ουκ ολίγες και καθημερινά αυξάνονται. Γκρίνια από προϊσταμένους και υφισταμένους. Λογικό θα πει κανείς, άλλωστε πολλά από αυτά δεν πληρώνονται κιόλας. Ούτε δική μας δουλειά βέβαια  είναι αυτό και δεν είναι και του παρόντος.

Και σε όλα αυτά, μέσα στην οικογένεια του Στρατού, μια μικρή – μεγάλη δεν έχει σημασία γιατί μπορεί να τύχει στον καθένα, μερίδα στελεχών Ειδικής Κατάστασης. Άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα λόγω των προβλημάτων υγείας που τους ταλανίζουν με λίγα λόγια. Με σοβαρά προβλήματα πολλοί από αυτούς, καρκίνος, καρδιά, εγκεφαλικό, σκλήρυνση κατά πλάκας, πάρα πολλά αυτοάνοσα, το καθένα με τη δική του ιδιαιτερότητα και απαιτήσεις. Και σε πιο σπίτι στην Ελλάδα μας δεν έχει κάποιος ένα πρόβλημα υγείας;

Παλαιότερα, ίσως δεν ήταν τόσο μεγάλος ο αριθμός αυτών των στελεχών και με τόσο μεγάλα προβλήματα, οπότε και δεν δημιουργήθηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα γύρω από αυτά τα στελέχη. Πλέον όμως όταν ψάχνεις να βρεις κόσμο με το «κυάλι», έστω και το ένα στέλεχος έχει σημασία στο να βοηθήσει. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα στελέχη με τα ανίατα ή δυσίατα νοσήματα, δεν φάνηκαν «γαϊδούρια» και να μην έχουν «τσίπα πάνω τους» και ανά πάσα στιγμή έχουν βοηθήσει και βοηθούν, όπως και όποτε μπορούν, γιατί έχουν φιλότιμο και είναι συνάδελφοι. Τι να πει κανείς για στέλεχος με σκλήρυνση κατά πλάκας, ο οποίος κάνει κινήσεις όλη την ημέρα με στρατιωτικά οχήματα; Μα καλά θα πει ο «δικηγόρος» του «διαβόλου», με το δικό του αυτοκίνητο δεν οδηγά; Πιστεύω ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει τη διαφορά ενός «στάγιερ», με ένα πολιτικό αυτοκίνητο.

Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό, έρχεται η κάθε διοίκηση να κατανοήσει και να μεταφράσει, κατά το δοκούν ορισμένες φορές ένα πεπαλαιωμένο νομοθετικό διάταγμα (Ν.Δ. 1400/73) και ιδιαίτερα 5 – 6 λέξεις, που αφορούν τα Ειδικής Κατάστασης στελέχη και είναι το «ζουμί» της όλης κατάστασης, μιας και βάση αυτών, κάνουν ή δεν κάνουν υπηρεσίες, διάφορες εργασίες, αγήματα κλπ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.), όντας στο πλευρό καθενός στελέχους, πάντα χωρίς «κορώνες» και «τσιτάτα», αθόρυβα, πολυδιάστατα και πολυεπίπεδα, καταφέρνει ως επί των πλείστων να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί. Πάντα με διάλογο, με στρατιωτικό πνεύμα και τρόπο, καθώς και με την πειθαρχία που πρέπει να μας διέπει, καταφέρνει το κάτι, το ελάχιστο. Όχι δεν θα το βρείτε στο ίντερνετ αυτό το κάτι .

Παρόλα αυτά, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στρατιωτικών Ειδικής Κατάστασης (ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ.) θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά, όχι για να παραθέσουμε ΑΚΟΜΗ ένα πρόβλημα, ούτε και να το επιλύσουμε, αλλά να βρούμε και να διορθώσουμε - εξαλείψουμε την γενεσιουργό αιτία αυτών των προβλημάτων. Όλα αυτά με συζήτηση, σύνεση, λογική και εκατέρωθεν συμβιβασμό για το καλό όλων μας. Μακάρι ο Ύψιστος να μας έχει όλους καλά, για να διαβούμε τους χαλεπούς καιρούς που έρχονται.

 

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
 
Δημήτριος Χαλάστρας
ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ-ΕΥ)
6937348052
Ο Γενικός Γραμματέας
 
Απόστολος Μαρκοστάμος
Ανθλγός (ΥΓ)
6976021133

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά