Ενώσεις χωρίς μέλη ή μεθοδευμένη ψηφοφορία στις Ενώσεις Στρατιωτικών που πρόσφατα θεσμοθέτησαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ;

Τα «κατορθώματα» συνεχίζονται... Αυθαιρεσίες παντού... Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ) της οποίας πρόεδρος ήταν ο Τσουκαράκης Ανέστης της ΠΟΕΣ, που παρέδωσε μετά τη θεσμοθέτηση των Ενώσεων κατά ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τη σκυτάλη στον Χρήστο Μαστρογιαννάκη δεν εγγράφουν νέα μέλη γιατί δεν διαθέτουν ούτε πρωτόκολλο, ούτε μπλοκ αποδείξεων!!!
Εύλογες Απορίες: (1) Αφού δεν υπάρχει πρωτόκολλο εγγραφών, ούτε μπλοκ αποδείξεων εγγραφής (20 ευρώ ανά άτομο), η απλή λογική μας οδηγεί στη σκέψη ότι δεν υπάρχουν και μέλη. (2) Αν υπάρχουν όμως πως και με ποια διαδικασία εγράφησαν ως μέλη της Ένωσης αφού η νέα ΕΣΠΕΑ έχει ζωή μόλις ένα μήνα; (3) Αφού τυπικά και ουσιαστικά δεν υπάρχουν μέλη πως βγήκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο; (4) Γιατί οι χρονικοί περιορισμοί είναι τόσο μικροί και όχι ευρέως διαδεδομένοι; 27/07/2016 ψήφιση θεσμοθέτησης. - Μέχρι 16/09/2016 υποβολή υποψηφιοτήτων. - 16/10/2016 Τροποποίηση καταστατικού και Αρχαιρεσίες στις Περιφερειακές Ενώσεις την ίδια ημέρα [Η κανονική διαδικασία: Έγκριση τροποποίησης καταστατικού σε συνέλευση (ο νόμος προβλέπει εντός εξαμήνου - μέχρι 27/01/2017 δηλαδή) - Έγκριση από Πρωτοδικείο - Εκλογές]. Γιατί τόση βιασύνη;
Η «αρρωστημένη» αυτή κατάσταση οδήγησε τα νέα μέλη που ήθελαν να εγγραφούν να απευθυνθούν σε δικηγόρο και να αποστείλουν εξώδικο στην νέα ΕΣΠΕΑ, προκειμένου να διασφαλίσουν το εμπρόθεσμο της αίτησης εγγραφής τους. Έχουν δει πολλά τα μάτια τους από τη λειτουργία της ΠΟΕΣ, οπότε... Ακολουθεί το διαφωτιστικότατο εξώδικο, που πραγματικά αξίζει να το μελετήσετε...
ΠΡΟΣ
Το Σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» και με το διακριτικό τίτλο «Ε.Σ.Π.Ε.Α» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Φειδίου, αρ. 10 και εκπροσωπείται νόμιμα.
**********************
(Σχόλιο: Στην αρχή αναγράφονται 28 ονόματα τα οποία δεν αναφέρονται για διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των εν ενεργεία συναδέλφων)
Όπως σας είναι γνωστό, οι τρεις (3) τελευταίοι εξ ημών είμαστε ήδη μέλη του Σωματείου σας και επιθυμούμε να υποβάλλουμε αιτήσεις περί συμμετοχής μας στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων του Σωματείου σας, οι οποίες θα λάβουν χώρα την 16η Οκτωβρίου 2016.
Οι υπόλοιποι είκοσι πέντε (25) εξ ημών είμαστε όλοι μας εν ενεργεία στρατιωτικοί, υπηρετούμε όλοι μας σε Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και επιθυμούμε να εγγραφούμε ως μέλη στο Σωματείο σας, καθώς και να υποβάλλουμε αιτήσεις περί συμμετοχής μας στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων του Σωματείου σας, οι οποίες θα λάβουν χώρα την 16η Οκτωβρίου 2016.
Χθες, την 14η Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 μ.μ. περίπου, οι εξ ημών, Ηλίας Κολλύρης, Δημήτριος Ρώτας, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος και Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου, προσήλθαμε στα γραφεία του Σωματείου σας στην Αθήνα, οδός Φειδίου, αρ. 10, προκειμένου να καταθέσουμε, έχοντες, βεβαίως, και τις σχετικές νόμιμες εξουσιοδοτήσεις από όλους μας, (α) είκοσι πέντε (25) νομίμως υπογεγραμμένες και συμπληρωμένες αιτήσεις μας περί εγγραφής μας ως μέλη και (β) είκοσι οκτώ (28) νομίμως υπογεγραμμένες και συμπληρωμένες αιτήσεις μας περί συμμετοχής μας στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων του Σωματείου σας.
Ωστόσο, στα γραφεία του Σωματείου σας μας υποδέχθηκε ο κ. Νικόλαος Μανδαράκας, μέλος του Σωματείου σας, ο οποίος μας δήλωσε ότι δεν μπορούσε να παραλάβει τις αιτήσεις σας για το λόγο ότι δεν είχε βιβλίο πρωτοκόλλου καταχώρισης αιτήσεων υποψηφίων μελών, καθώς και μπλοκ αποδείξεων είσπραξης. Τότε, ο κ. Μανδαράκας κάλεσε τηλεφωνικώς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου σας, κ. Χρήστο Μαστρογιαννάκη, ο οποίος κατέφθασε μαζί με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣ, κ. Ανέστη Τσουκαράκη, αλλά δεν έφερε μαζί του το βιβλίο πρωτοκόλλου καταχώρισης αιτήσεων υποψηφίων μελών, καθώς και το μπλοκ αποδείξεων είσπραξης, προκειμένου να κατατεθούν από εμάς οι άνω αιτήσεις. Κατόπιν αυτού, αποχωρήσαμε άπρακτοι.
Εξ αιτίας των ανωτέρω, και προκειμένου να διασφαλίσουμε, ως έχοντες κάθε νόμιμο δικαίωμα και έννομο συμφέρον, τόσο (α) την έγκαιρη εγγραφή μας των πρώτων είκοσι πέντε εξ ημών ως μέλη του Σωματείου σας όσο (β) την έγκαιρη υποβολή των υποψηφιοτήτων όλων μας για τις αρχαιρεσίες της 16ης Οκτωβρίου 2016:
1. Με την παρούσα οι πρώτοι είκοσι πέντε (25) εξ ημών, όλοι εν ενεργεία στρατιωτικοί και υπηρετούντες σε Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ όπως εγγραφούμε ως μέλη στο Σωματείο σας σήμερα, 15η Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη. Για το λόγο ακριβώς αυτό σας συγκοινοποιούμε (α) τις αντίστοιχες είκοσι πέντε (25) νομίμως υπογεγραμμένες και συμπληρωμένες αιτήσεις μας περί εγγραφής μας ως μέλη, (β) τα αντίστοιχα καταθετήρια, ποσού 20,00 €, για την εγγραφή ως μέλους ενός εκάστου εξ ημών και (γ) τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις όλων μας προς τους Ηλία Κολλύρη, Δημήτριο Ρώτα και Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, όπως, ανθ’ ημών, επ’ ονόματι και για λογαριασμό μας, προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τα ανωτέρω.
2. Με την παρούσα, και με δεδομένο ότι το Σωματείο σας θεσμοθετήθηκε μόλις πριν ένα (1) μήνα, καθώς και με δεδομένο ότι αφ’ ενός οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Σωματείου σας ορίστηκαν μόλις για την 16η Οκτωβρίου 2016, ημέρα Κυριακή, και αφ’ ετέρου η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων ορίστηκε για την 16η Σεπτεμβρίου 2016 και εμείς επιθυμούμε όλοι μας να κατέλθουμε ως υποψήφιοι, σας ΚΑΛΟΥΜΕ όπως το Διοικητικό σας Συμβούλιο συνεδριάσει εκτάκτως την 16η Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή, ήτοι προ της λήξεως της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, προκειμένου να εξετάσει, ως οφείλει, τις συγκοινοποιούμενες αιτήσεις μας και να δεχθεί να μας εγγράψει ως μέλη του Σωματείου σας.
3. Με την παρούσα όλοι μας οι είκοσι οκτώ (28) αιτούντες – δηλούντες, όλοι εν ενεργεία στρατιωτικοί και υπηρετούντες σε Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής, σας ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι, κατόπιν και των ανωτέρω, σας υποβάλλουμε και σας συγκοινοποιούμε (α) τις αντίστοιχες είκοσι οκτώ (28) νομίμως υπογεγραμμένες και συμπληρωμένες αιτήσεις μας περί συμμετοχής μας στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων του Σωματείου σας και περί υποβολής υποψηφιοτήτων μας και (β) τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις όλων μας προς τους Ηλία Κολλύρη, Δημήτριο Ρώτα και Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, όπως, ανθ’ ημών, επ’ ονόματι και για λογαριασμό μας, προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τα ανωτέρω.
4. Άλλως, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕότι θα προσφύγουμε άμεσα στη Δικαιοσύνη, θα ενημερώσουμε τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τις αρμόδιες Αρχές και να ασκήσουμε κάθε νόµιµο δικαίωμά µας.
Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ’ αυτόν που απευθύνεται, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, καθώς και σ’ αυτόν προς τον οποίο κοινοποιείται, αντιγράφοντας συγχρόνως ολόκληρο το περιεχόμενο της παρούσας στη σχετική Έκθεση Επιδόσεως.
Αθήνα, 15η Σεπτεμβρίου 2016
Για τους Εξωδίκως Δηλούντες – Αιτούντες – Καλούντες
http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_52.html
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά