Δεν επέτρεψαν στον αντιπρόεδρο της Βουλής κ.Κρεμαστινό να επισκεφθεί το οίκημα του HotSpot στην Κω


 
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, επισκέφθηκε μαζί με τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Γεώργιο Σταυρόπουλο, το HotSpotτης Κω.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους συνομίλησαν με τον επικεφαλής του HotSpot στην Κω, ο οποίος τους δέχθηκε στο γραφείο του. Στην ερώτηση πόσοι φιλοξενούνται εκεί, η απάντηση ήταν ότι το συγκεκριμένο HotSpotείναι υπερπλήρες και ότι σε κάθε δωμάτιο όπου μπορoύν να κοιμηθούν 2-3 άνθρωποι, κοιμούνται 10-12. Στη συνέχεια οι κ.κ Κρεμαστινός και Σταυρόπουλος ζήτησαν να επισκεφθούν τους χώρους με τους πρόσφυγες και με τους μη νόμιμους μετανάστες, αλλά τους δηλώθηκε ότι αυτό δεν επιτρέπεται. Κατόπιν τούτου, αποχωρήσαν. Κατά την έξοδο τους, στο προαύλιο ανέμενε μια ομάδα Πακιστανών, οι οποίοι τους δήλωσαν ότι η επιθυμία τους είναι να παραμείνουν στη χώρα, αν δεν μπορούν να περάσουν στην Ευρώπη.
Μετά την επίσκεψη τους στο HotSpotτης Κω ο κ. Δημήτριος Κρεμαστινός δήλωσε:
«Το γεγονός να μην μπορούν ένας Βουλευτής, πόσο μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, που εκπροσωπεί τη Βουλή, και ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, να επισκεφθούν το οίκημα του HotSpot, θεωρείται επιεικώς απαράδεκτο.
Η Κυβέρνηση οφείλει δια των αρμοδίων υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υγείας, να εξετάσει το θέμα του πόσοι είναι δυνατόν, κατά ανώτατο όριο, να ζουν σε ένα δωμάτιο, καθώς πέραν των ανθρωπιστικών ζητημάτων, υπάρχουν και ουσιαστικά προβλήματα για την δημόσια υγεία.
Η Κυβέρνηση, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να θέσει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να διασφαλίσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων αυτών, τουλάχιστον υποστηρίζοντάς τον οικονομικά, γιατί το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Πάγια θέση μας παραμένει ότι τα HotSpotsδεν θα πρέπει να έχουν έδρα νησιά αυξημένου τουρισμού. Οι τυχόν προσφυγικές ροές προς τα νησιά πρέπει να μεταφέρονται αμέσως σε HotSpots που πρέπει να βρίσκονται στην ενδοχώρα. Σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση, τα HotSpotsπρέπει να έχουν την αποδοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι να εγκαθίστανται αυθαίρετα. Κατά συνέπεια, τα HotSpotsπρέπει να μεταφερθούν από τα τουριστικά νησιά».
http://www.kosnews24.gr/politika/item/230614-den-epetrepsan-ston-antiproedro-tis-voulis-k-kremastino-na-episkefthei-to-oikima-tou-hotspot-stin-ko
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά