Οι Βρετανοί απαγόρευσαν στους στρατιωτικούς να κυκλοφορούν με στολή εκτός μονάδων υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης από ισλαμιστές



ΕΠAΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 

Σε μία πρωτοφανής απόφαση οδηγήθηκε ο Βρετανικός Στρατός προκειμένου να αποφύγει μία τρομοκρατική ενέργεια κατά του προσωπικού του, δολοφονία ή απαγωγή στρατιωτών. Απαγόρευσε να φορούν στολή όλοι οι στρατιωτικοί που κινούνται εκτός βάσεων.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί επανειλημμένα απόπειρες από ανθρώπους που περιγράφονται ως ισλαμιστές, με χαρακτηριστικά “Μέσης Ανατολής”, όπως έχει αναφερθεί.
Η διαταγή αυτή εκδόθηκε λίγες ώρες πριν την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, όπου ένας 19χρονος “μοναχικός λύκος” μαχαίρωσε και σκότωσε μία 60χρονη γυναίκα και τραυμάτισε άλλους πέντε ανθρώπους. Γεγονός που σημαίνει πώς η Σκότλαντ Γιάρντ έχει πληροφορίες για χτυπήματα στη Βρετανία και έχει αυξήσει τα επίπεδα συναγερμού.
Άλλες πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Βρετανικό Τύπο συνδέουν τη διαταγή απαγόρευσης κυκλοφορίας εκτός στρατιωτικών βάσεων με στολή, που διακινήθηκε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς όλα τα μέλη των Ένοπλων Δυνάμεων, με απόπειρα απαγωγής που έχει σε βάρος στρατιωτικού στη φρουρά Aldershot στο Hampshire, στη νότια Βρετανία.
Ο αμυντικός αναλυτής και γνώστης του θέματος Major Charles Heyman είπε πώς “το να φορά κανείς στολή τον καθιστά ευκολότερο στόχο των δυνητικών τζιχαντιστών που επιχειρούν επιτόπια εγκλήματα. Υπάρχουν ορισμένα σημεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα ήταν ανόητο να κινηθούν οι στρατιωτικοί με στολή”.
Μία άλλη στρατιωτική πηγή υποστήριξε πώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία για μία νέα επίθεση τύπου Woolwich, όπου ισλαμιστές αποκεφάλισαν στρατιωτικό και επιβεβαιώνει πώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία με πιθανά θύματα στρατιωτικούς. Κι αυτό λόγο της εμπλοκής της Βρετανίας σε επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, μεταξύ των οποίων και κατά του ISIS.
Στα τέλη Ιουλίου επίσης, δύο άνδρες με μαχαίρια επιχείρησαν να απαγάγουν στρατιώτη κοντά στην αεροπορική βάση Marham, στην ανατολική Βρετανία, ενώ αυτός έκανε τζόκινγκ το βράδυ. Ο στρατιώτης αντέδρασε και κατάφερε να τρέψει σε φυγή τους δύο δράστες. Ο συγκεκριμένος στρατιώτης κατήγγειλε πως επρόκειτο πιθανότατα για ισλαμιστές και ανθρώπους που είχαν χαρακτηριστικά “Μέσης Ανατολής”.
Αυτός είναι και ο λόγος που στη διαταγή οι Βρετανοί στρατιώτες καλούνται να μην αποκαλύπτουν την ταυτότητα τους και βεβαίως την ιδιότητα τους.
Δεν έλειψαν βεβαίως και οι αντιδράσεις από αυτή την απόφαση. Ο βουλευτής των Εργατικών John Woodcock δήλωσε πώς “το στρατιωτικό προσωπικό μας θα ακολουθήσει δικαιολογημένα τις συμβουλές ασφάλειας που δίνονται αλλά οι υπουργοί πρέπει να καταλάβουν ότι οι άνθρωποι θέλουν γενναίους τους στρατιώτες μας, να είναι δυνατοί και υπερήφανοι στις κοινότητες τους, και να μην αναγκάζονται να κρυφτούν. Θα ήταν μια νίκη για τους τρομοκράτες, αν οι άνανδρες επιθέσεις τους οδηγούσαν σε μόνιμη απαγόρευση των στρατιωτικών να εμφανίζοντας στολές στο κοινό”.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά