CHINOOK "σήκωσε" στον αέρα ...πυροτεχνουργό! Πως μια χαμηλή πτήση έκανε άνω κάτω άσκηση !!






Τον “πήρε” αλλά ευτυχώς δεν τον “σήκωσε” τόσο ψηλά ώστε να κινδυνεύσει σοβαρά η ζωή του. Ο λόγος για έναν πυροτεχνουργό που συμμετείχε σε άσκηση της 71ης Ταξιαρχίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία στελεχών που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο της άσκησης «ΤΑΛΩΣ-15», σημειώθηκε τραυματισμός στελέχους.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης ελικόπτερο CHINOOK «πέρασε» τόσο χαμηλά από check point ώστε από τα “καθοδικά ρεύματα” ,ξηλώθηκαν τα πάντα. 

“Χαρακτηριστικά μας κατήγγειλαν”,γράφει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων “ότι βαρέλια, παστωμένα, αλλά και μια σιδερένια σκοπιά «φύγανε» από την πίεση του αέρα που προκάλεσε η χαμηλή πτήση. Ένα πραγματικό βομβαρδισμένο τοπίο…
Φυσικά, όλα αυτά ήταν αντιληπτά από τους επικεφαλής της άσκησης, οι οποίοι όμως δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον. 
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η επικίνδυνη πτήση του CHINNOK επαναλήφθηκε. Αυτή τη φορά όμως ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν ακόμη μεγαλύτερος.
Και πραγματικά, η πίεση του αέρα σήκωσε μια ολόκληρη σκηνή, μαζί με τον πυροτεχνουργό που ήταν μέσα. Ευτυχώς, το βάρος του εξοπλισμού που έφερε το στέλεχος του Μηχανικού- ΤΕΝΞ τον έσωσε. Τραυματίστηκε σοβαρά όμως και νοσηλεύεται σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

onalert.gr

http://ethnosimogr.blogspot.gr/2015/11/chinook.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά