ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: Κατέρρευσε μετά από καψόνια πρωτοετής σπουδαστής και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

          

Από την προηγούμενη Πέμπτη 12/11 νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο πρωτοετής σπουδαστής Π.Χ. που κατέρρευσε μετά από συστηματικά καψόνια. Πιο...συγκεκριμένα, ήταν η δεύτερη φορά που λιποθυμούσε καθώς υπήρξε θύμα σχεδιασμένων και παρατεταμένων βαναυσοτήτων από σπουδαστές μεγαλύτερων ετών.
Την πρώτη φορά (1/10), ο σπουδαστής της Σχολής Ευελπίδων λιποθύμησε όταν οι επιβλέποντες 4ετεις σπουδαστές τον διέταξαν να τρέξει από θάλαμο σε θάλαμο, φορώντας κράνος και έχοντας το κεφάλι όσο το δυνατόν πιο χαμηλά, σύριζα στο έδαφος. Είχε προηγηθεί το καψόνι με την ονομασία «σκουλήκι», όπου και πάλι τρεις 4ετείς τον υποχρέωσαν να σέρνεται αφού είχε μπει μέσα στον υπνόσακο!

Η διοίκηση της Σχολής και οι αξιωματικοί επιχείρησαν να συγκαλύψουν το παράνομο και εξίσου δραματικό γεγονός, νοσηλεύοντας το παλικάρι για τρεις μέρες (Παρασκευή-Σαββάτο-Κυριακή) στο αναρρωτήριο της Σχολής. Ο φόβος όμως για την επιδείνωση της υγείας του τους ανάγκασε να τον στείλουν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όμως και πάλι, η αγωνία της διοίκησης ήταν να μη μαθευτεί το γεγονός. Κανείς δεν ειδοποίησε την οικογένεια του όλες αυτές τις μέρες, ούτε για το τι είχε συμβεί, ούτε για το που βρίσκονταν το παιδί τους. Όπως επεσήμανε το νοσηλευτικό προσωπικό του 401 Σ.Ν. στους γονείς του παλικαριού, το παιδί τους ήταν χλωμό, σκιασμένο, φοβισμένο, τρομοκρατημένο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωτοετής σπουδαστής ζαλίστηκε ακόμη και την ώρα που εξετάζονταν τη Δευτέρα στο 401 Σ.Ν. και κρίθηκε απαραίτητη τόσο η νοσηλεία του στην Καρδιολογική Κλινική, αλλά και η εξέταση του από ψυχολόγο.||

Όλοι μιλούν για ένα υγιές και δυνατό παλικάρι, που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα μέχρι να περάσει την πύλη της Σχολής Ευελπίδων.Εκεί όμως έπεσε θύμα του ανεπίσημου προγράμματος εκπαίδευσης. Τα βασανιστήρια γίνονται με πολύ συστηματικό τρόπο: την πρώτη βδομάδα εκτελούνται κάθε μέρα, τη δεύτερη βδομάδα εκτελούνται μέρα παρά μέρα, ενώ την Τρίτη βδομάδα πραγματοποιούνται μια φορά εβδομαδιαίως!
|
Για να αρχίσει ξανά ο κύκλος της βαναυσότητας. Αυτά συμβαίνουν από την πρώτη στιγμή της κατάταξης των πρωτοετών (22/9), έχουν πρωταγωνιστές τους 4ετείς (και να φανταστεί κανείς ότι την επόμενη χρονιά αυτοί ορκισμένοι ανθυπολοχαγοί φεύγουν για τις μονάδες) και έχουν την πλήρη κάλυψη της διοίκησης της Σχολής.Είναι καψόνια που διεξάγονται ανά πάσα στιγμή, παντού και στοχεύουν στη δημιουργία ενός κλίματος ολοκληρωτικής τρομοκρατίας και ανασφάλειας. Είναι δεδομένο για τη διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων ότι όλοι δε θα αντέξουν τα βασανιστήρια. Οι αποχωρήσεις των πρωτοετών ήδη συντελούνται και λαμβάνουν μαζικά χαρακτηριστικά. |

Μόλις ένα μήνα πριν την Ορκωμοσία, την προηγούμενη Παρασκευή, αποχώρησαν 3 πρωτοετείς. Ακόμη και όταν ενημερώνονται οι γονείς για το τι συμβαίνει στην Σχολή και παραπονιούνται στη διοίκησης της, τίποτε δεν αλλάζει. Τα καθησυχαστικά λόγια λέγονται εύκολα, αλλά ακόμη πιο εύκολα αποκαλύπτεται η απανθρωπιά που κυριαρχεί στην Σχολής Ευελπίδων. Πρόσφατα και ενώ οι γονείς Εύελπη είχαν ενημερώσει για τις βαναυσότητες τη διοίκησης της, αυτά αυξήθηκαν και όταν αποχώρησε πρωτοετής που δεν άντεξε, άκουσε εκπρόσωπο της διοίκησης να του κραυγάζει: «τσακίσου και φύγε από εδώ»!

Για να πάρετε μια μικρή γεύση των καψονιών που συμπεριλαμβάνονται στη μακρά λίστα των 21 κατηγοριών βαναυσοτήτων που έχει στη διάθεση της η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, μερικά είναι τα εξής: 1. ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ: στέκεσαι όρθιος, με τα χέρια τεντωμένα και τρέχεις ολοένα πιο γρήγορα, μέχρι να ζαλιστείς και να πέσεις. 2. ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΚΑΜΨΕΙΣ: στο εστιατόριο κατά τη διάρκεια του πρωινού-μεσημεριανού-βραδινού διατάζεσαι να πέσεις κάτω από το τραπέζι και να πάρεις κάμψεις, ενώ σε ακολουθεί και όποιος κάθεται μαζί σου στο τραπέζι, για υποστήριξη. 3. ΑΖΙΜΟΥΘΙΟ: με το δείκτη ακουμπισμένο στο έδαφος κάνεις κύκλους γύρω γύρω μέχρι να ζαλιστείς και να πέσεις κάτω. Τα καψόνια και οι βαναυσότητες στις Στρατιωτικές Σχολές αποτελούν καθεστώς. Η ακραία σωματική βία και ο απεχθής ψυχολογικός κυρίως πόλεμος γίνεται συντεταγμένα και οργανωμένα. Πρωταγωνιστές δεν είναι άλλοι από τους σπουδαστές παλαιότερων ετών, που έχουν την πλήρη κάλυψη των αρμοδίων αξιωματικών και των διοικητών των Σχολών. Αυτός είναι ο άγραφος νόμος των Σχολών. Και φυσικά ο νόμος αυτός λειτουργεί με την πλήρη κάλυψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Ανεξάρτητα τις όποιες περιστασιακές αντιδράσεις της ηγεσίας και την ανακίνηση του θέματος από τα ΜΜΕ, η διαδικασία αυτή βασίζεται στην ανάγκη των νέων για σταθερή εργασία και στο φόβο απώλειας της που εξασφαλίζει τα κλειστά στόματα, ενώ αποσκοπεί στην ταπείνωση-υποταγή, στη μετατροπή των στελεχών σε Πραιτοριανούς που χωρίς αντίρρηση θα εκτελέσουν κάθε απάνθρωπη διαταγή. Γι' αυτό και εξασφαλίζεται η συγκάλυψη σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας, γι' αυτό οι αποκαλύψεις για τα καψόνια αμφισβητούνται πρώτα πρώτα από τους ανθρώπους που τα έχουν υποστεί, αλλά τα έχουν επίσης πραγματοποιήσει-τα στελέχη! Απαιτείται τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η αντιμετώπιση της βαναυσότητας δεν πρέπει να περιοριστεί στον έλεγχο των πρωταγωνιστών των καψονιών, ούτε στο Διοικητή της Σχολής Ευελπίδων –το θεωρούμε αυτονόητο. Οι ευθύνες του Υποστράτηγου Δημητρίου Ρέσκου, Διοικητή της Σχολής Ευελπίδων πρέπει να αναζητηθούν και καταλογιστούν άμεσα από το ΓΕΣ.

Κυρίως απαιτείται αλλαγή μοντέλου εκπαίδευσης. Το θέμα όμως είναι ότι ο Στρατός, άρα και τα στελέχη του εξυπηρετούν συγκεκριμένες ανάγκες του συστήματος εξουσίας. Ένας στρατός επομένως που καλείται να αναλάβει αποστολές καταστολής πλήθους και αντιμετωπίζει ως εχθρό τον αγωνιζόμενο λαό. Ένας στρατός που πρωταγωνιστεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και θέτει στο στόχαστρο του ασύμμετρες απειλές. Ένας στρατός που ταυτίζεται με τους βάρβαρους πολέμους των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, ώστε να διεκδικηθεί η βελτίωση του ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης. Ε, αυτός ο Ελληνικός Στρατός απαιτεί Πραιτοριανούς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - See more at: http://newsone.gr/paraxena/519367-schole-eyelpidon-katerreyse-meta-apo-kapsonia-protoetes-spoydastes-kai-noseleyetai-sto-401-stratiotiko-nosokomeio#sthash.IU951nMn.dpuf
  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά