H πρώτη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τα νέα όρια συνταξιοδότησης με βάση το νόμο 4336/2015


 
Eκδόθηκε η πρώτη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τον τρόπο υπολογισμού και τα νέα όρια συνταξιοδότησης με βάση το νόμο 4336/2015 που ψηφίστηκε στις 13 Αυγούστου. Για τις αλλαγές στο Δημόσιο και στις ΕΔ που επήλθαν με το άρθρο 1 του Ν.4336/2015, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί από το Υ.Ο εγκύκλιος με οδηγίες εφαρμογής αυτών. 
 
Τα βασικά στοιχεία της εγκυκλίου(πατήστε ΕΔΩ να την δείτε) προβλέπουν ότι:
 
  • Η συνταξιοδότηση λόγω γήρατος από τους Οργανισμούς Κύριας ή Επικουρικής Ασφάλισης αρχίζει από την 1η Ιουλίου 2015 και εφεξής, λαμβάνουν μόνον το οργανικό ποσό. Εάν το προκύπτον οργανικό ποσό σύνταξης είναι κατώτερο του εκάστοτε προβλεπόμενου κατωτάτου ορίου, τότε χορηγείται το οργανικό αυτό ποσό σύνταξης. Μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας, καταβάλλεται το εκάστοτε προβλεπόμενο ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης. Σε περίπτωση, βέβαια, που το οργανικό ποσό σύνταξης υπερβαίνει το ποσό του κατωτάτου ορίου σύνταξης, τότε εξ' αρχής καταβάλλεται το οργανικό ποσό σύνταξης.
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά