Αφιέρωμα στη Σμυρναίικη και Μικρασιάτικη Μουσική απο την Στρατιωτική Μουσική Φρουράς Αθηνών

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης & Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, φιλοξενεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στον κήπο του –Διογένους 1 στην Πλάκα, το μουσικό σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών, σε ένα αφιέρωμα στη Σμυρναίικη και Μικρασιάτικη Μουσική, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων από τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την ίδρυση της πρώτης Στρατιωτικής Μουσικής, το 1825.

Μουσικές της Ανατολής, μουσικές των Ελλήνων. Μουσικές από τις ιδιαίτερες πατρίδες μας, Σμύρνη και Μικρά Ασία. Αρώματα, έθιμα, αισθήματα, μνήμες, ιδιώματα, παροιμίες και λογισμοί, ενώνονται σε στιχομυθίες και ξεδιπλώνονται από τους ήχους των οργάνων.

Παίζουν οι μουσικοί:
Χα...τζηϊωάννου Ιωάννης- ηλ.μπάσο
Παπαστεργιοπούλου Αλεξάνδρα-κρουστά,τραγούδι
Τσώτσης Θωμάς-κλαρίνο,τραγούδι
Σαμαράς Νικόλαος-κιθάρα, τρίχορδο μπουζούκι
Γύρας Νικόλαος-ούτι,τραγούδι

Ηχοληψία: Κατωπόδης Ιωάννης

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: . 210 32 50198
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά