Υπ. Αμυνας: Πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση και εξέλιξη των Μονίμων Υπαξιωματικών

Υπ. Αμυνας: Πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση και εξέλιξη των Μονίμων Υπαξιωματικών
  Υπ. Αμυνας: Πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση και εξέλιξη των Μονίμων Υπαξιωματικών
Στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της εξέλιξης των Μονίμων Υπαξιωματικών αναφέρθηκε ο υπουργός Πάνος Καμμένος, στο χαιρετισμό του με την ευκαιρία της σημερινών αποκαλυπτηρίων ανδριάντα προς τιμήν του Μονίμου Υπαξιωματικού, που πραγματοποιήθηκε στο 'Άλσος Ελληνικού Στρατού στο Γουδί.
«Ο ανδριάντας, που σήμερα έχω την τιμή να αποκαλύψω, μαζί με τους αρχηγούς και τον πρόεδρο, αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στον Έλληνα Υπαξιωματικό. Στον αφανή αυτό ήρωα που με πνεύμα αυταπάρνησης και αγνού πατριωτισμού υπηρετεί την πατρίδα μας και δίνει έναν καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των εθνικών μας συνόρων», ανέφερε σχετικά.
Όπως είπε ο κ. Καμμένος, «το υπουργείο αντιλαμβανόμενο τον πολύπλευρο ρόλο του υπαξιωματικού προσανατολίζεται αφενός στην καθιέρωση της τριετούς διάρκειας σπουδών και την εμπέδωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο των ΑΣΕΙ και αφετέρου στην αναβάθμιση της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους της παιδαγωγικής επιστήμης. Θα συνεχίσουμε επίσης τις δράσεις που ξεκινήσαμε στην προηγούμενη θητεία μας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης, να επαναφέρουμε το βιοτικό επίπεδο, να ενισχύσουμε την αξιοκρατία και να αποκρυσταλλώσουμε τη διαφάνεια. Σε αυτό το πλαίσιο είδατε την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου που είναι μόνο μια μικρή αρχή».
Παράλληλα κάλεσε τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Αποφοίτων της ΣΜΥ, τους άλλους προέδρους των Ενώσεων και «τα εν ενεργεία στελέχη, να ξεκινήσουμε έναν διάλογο στο πλαίσιο της νέας αναδιάταξης των δομών των Ενόπλων μας Δυνάμεων για να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τη διεθνή εμπειρία που υπάρχει και στο θέμα των υπαξιωματικών. Αν, δηλαδή, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για ένα αμερικανικό μοντέλο, με τη δυνατότητα εξέλιξης των υπαξιωματικών σε μία δική τους ξεχωριστή επετηρίδα, όπου θα φθάνουν πλέον στο βαθμό του Στρατηγού».
«Δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων. Περιβαλλόμαστε από αστάθεια και δυνάμεις που μας επιβουλεύονται. Γι' αυτό οφείλουμε να έχουμε υψηλό μαχητικό φρόνημα και ισχυρό στρατό. Γι' αυτό οφείλουμε να διατηρήσουμε μια στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας, αλλά και της διεθνούς ειρήνης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν, ταυτόχρονα, την εγγύηση και την ασπίδα των εθνικών συμφερόντων, τα οποία υπηρετούν ανυποχώρητα με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, σύμφωνα πάντοτε με τους κανόνες δικαίου, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους», κατέληξε.
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης ενώ στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

dikaiologitika
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά