H περιφερειακή ενότητα Καβάλας υποστηρίζει το αίτημα του Δήμου Θάσου, που ζητά βοήθεια από τις ένοπλες δυνάμεις, ειδικότερα από το 4ο σώμα στρατού. Πρόκειται για μια επιστολή που έστειλε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Θάσου στο 4ο Σώμα Στρατού, που εδρεύει στην Ξάνθη, ζητώντας μηχανήματα για τη διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων, στις περιοχές Πρίνου, Ραχωνίου κ.λ.π.
Γενικά στη Θάσο οι δασικοί δρόμοι συντηρούνται και καθαρίζονται με παρεμβάσεις του Δήμου Θάσου και του Δασαρχείου του νησιού.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη τώρα που αυξάνεται η θερμοκρασία κι επειδή ο Δήμος Θάσου και το Δασαρχείο δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν όλο το δασικό δίκτυο του νησιού, ζητούν βοήθεια από το 4ο Σώμα Στρατού.
Ζητούν δε συγκεκριμένα και πολλά στρατιωτικά μηχανήματα, που θα εργασθούν αν όλα πάνε καλά στις περιοχές που προαναφέραμε.
Το θέμα, δηλαδή, η επιστολή του Δήμου Θάσου στο 4ο Σώμα Στρατού, τέθηκε υπόψη της περιφερειακής ενότητας Καβάλας η οποία το υποστηρίζει. Υποστήριξη για το αίτημα αυτό υπάρχει κι από την πολιτική προστασία.
Φέτος για πολλούς και διάφορους οικονομικούς λόγους η συντήρηση του δασικού δικτύου του νησιού δεν έγινε στην ώρα της και δεν έγινε καθόλου καλά. Το πρόβλημα επισημάνθηκε από τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την πολιτική προστασία, κι έτσι ο Δήμος Θάσου μαζί με το δασαρχείο κάνουν αυτό το διάστημα ότι μπορούν με τους δασικούς δρόμους. Είναι απαραίτητο οι ενέργειές τους να υποστηριχθούν κι από τις ένοπλες δυνάμεις.
Εν τω μεταξύ το Σαββατοκύριακο είχαμε τουλάχιστον δύο μικροπεριπτώσεις πύρκαγιών σε δασικές εκτάσεις. Την Κυριακή εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα ορεινά στη Λημνιά, όπου κάηκε μικρή έκταση με πουρνάρια, το Σάββατο κοντά στη Νικήσιανη κάηκε ένα στρέμμα με πουρνάρια.
Η εβδομάδα που άρχισε χθες θα είναι ζεστή μέχρι το τέλος και στο Νομό Καβάλας. Εκείνο όμως που ενδιαφέρει και την πυροσβεστική υπηρεσία και την πολιτική προστασία, δεν είναι τόσο η υψηλή θερμοκρασία, όσο οι άνεμοι, οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν φαίνεται να ξεπερνούν τα επιτρεπτά για την περίοδο που διανύουμε όρια.
proininews.gr
http://espekm.gr/home/?p=8830