Απάντηση Καμμένου στην ερωτηση της δημοσιογράφου Βάλιας Αμπατζή για δημοσιεύματα περι διακοπής επιδομάτων

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Βάλιας Αμπατζή για τα δημοσιεύματα περι διακοπής ή ενσωμάτωσης επιδομάτων ο ΥΕΘΑ Πανος Καμμένος απάντησε:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ διαβάσαμε ότι θα γίνει ενσωμάτωση ή διακοπή κάποιων επιδομάτων εξομάλυνσης κάτι τέτοια.
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μην ακούτε απολύτως τίποτα. Ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή έχω ασκήσει βέτο στο θέμα των μειώσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όσο εγώ είμαι Υπουργός δεν πρόκειται να δεχτώ μείωση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες έχουν μειωθεί πάρα πολύ, πάνω από 60%. Να πούμε ότι δεν είναι η ίδια δουλειά όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τους Αξιωματικούς και τους Υπαξιωματικούς, δεν εργάζονται σε μια οχτάωρη βάση, εργάζονται σε εικοσιτετράωρη βάση, είναι σε συνεχή επιφυλακή ακόμα και μετά την αποστρατεία τους, έχουν κινδύνους, ζουν πολλές φορές μακριά από τις οικογένειες τους, πάνε μαζί με τις οικογένειες τους στις μεταθέσεις.
 
Δεν μετατίθεται μόνο ο αξιωματικός, μετατίθεται και η γυναίκα του, τα παιδιά του αλλάζουν σχολεία, πολλές φορές έχουν τραγικές συνθήκες διαβίωσης διότι έχει μειωθεί ο μισθός τους σε τέτοια επίπεδα που δεν μπορούν να παρέχουν τις ανάγκες που χρειάζεται η οικογένεια τους και για αυτό τον λόγο όπως ξέρετε δίνουμε σπίτια πλέον και εκμεταλλευόμαστε την περιουσία των ταμείων της Εθνικής Άμυνας, του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουμε κατοικίες σε στρατόπεδα. Να μπορούμε δηλαδή να παρέχουμε τη δυνατότητα στις οικογένειες των στρατιωτικών να παραμένουν μέσα στις Μονάδες και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε.
 
Λοιπόν περιθώρια περικοπών δεν υπάρχουν, να τελειώνει αυτή η ιστορία. Όσο αφορά τις οποιεσδήποτε αιτιάσεις για μείωση των δαπανών της Άμυνας θα σας πω ότι αυτή την στιγμή είναι οριακά τα πράγματα.
 
Αυτά τα οποία ακούω σε  Μέσα Ενημέρωσης για την απόλυση μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων δεν τα συζητώ και είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν υπάρχει ποτέ καμία περίπτωση να συμφωνήσει κανείς από εμάς να απολυθεί στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν μας περισσεύει κανείς, ίσα - ίσα έχουμε ελλείψεις και ζητάμε περισσότερα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Για αυτό φέρνουμε καινούργιους θεσμούς όπως οι ΟΒΑ όπου θα μπορούν τα παιδιά τα οποία υπηρετούν τη θητεία τους, να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στο στράτευμα ακόμη για δύο ή τρία χρόνια σε συγκεκριμένες ειδικότητες ώστε να προσφέρουν και εκείνοι αλλά και παράλληλα να μπορούν να πάρουν μια προϋπηρεσία όπως παίρναμε εμείς παλαιοτέρα που υπηρετούσαμε 26 μήνες στις Ένοπλες Δυνάμεις, 29 μήνες κάποιοι άλλοι.
 
Αντιλαμβάνεστε ότι ένας οδηγός αυτοκινήτου όταν έμπαινε στο στρατό και έφευγε με δίπλωμα πέμπτης κατηγορίας έβρισκε κατευθείαν δουλειά. Ένας χειριστής της ΜΟΜΑ σε βαριά μηχανήματα πήγαινε κατευθείαν να δουλέψει. Ένας πολιτικός μηχανικός ή ένας αρχιτέκτονας ο οποίος είχε υπογράψει πέντε - έξι έργα είχε άλλες δυνατότητες από κάποιον άλλον ο οποίος έφευγε από τον στρατό χωρίς να πάρει ειδικότητα. Θα δώσουμε αυτές τις δυνατότητες, έχουμε ήδη υπογράψει και έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα αυτό και είναι ένα πρόγραμμα το οποίο πιστεύω ότι θα βοηθήσει και θα ενισχύσει και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά