Τι αποφασίστηκε για την αποστρατεία Κωσταράκου και το επιτελείο του στην ΕΕ - Πόσοι θα τον συνοδεύσουν

Image
Και μέσα σ΄ όλα που αντιμετωπίζει η χώρα στο ΥΠΕΘΑ έχουν να λύσουν και το θέμα με την αποστρατεία του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου αλλά και το ζήτημα με το εθνικό επιτελείο που θα τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες . Εκεί όπου τον Νοέμβριο θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέος πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε εκφράσει την άποψη να μην αποστρατευθεί και να αναλάβει καθήκοντα ως εν ενεργεία. Μετά από αρκετό καιρό μελέτης και συζητήσεων η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ κατέληξε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Συνεπώς ο κ.Κωσταράκος θα αποστρατευθεί στις επικείμενες κρίσεις.

Το δεύτερο θέμα ήταν ο σχεδιασμός του εθνικού επιτελείου που θα συνόδευε τον κ.Κωσταράκο στο εξωτερικό. Ο αριθμός των στελεχών που ζητούσε το ΓΕΕΘΑ έχει φθάσει τους 20. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onalert.gr μέχρι στιγμής από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχουν εγκριθεί μόνο οι έξι θέσεις. Γίνεται ακόμη διαβούλευση για να εγκριθούν κι άλλες θέσεις απ΄αυτές που είχε ζητήσει το ΓΕΕΘΑ. Πάντως ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί που γνωρίζουν από την εμπειρία τους τον όγκο της δουλειάς της θέσης που θα αναλάβει ο κ.Κωσταράκος λένε ότι “έξι με οκτώ άτομα είναι αρκετά για να στελεχώσουν το εθνικό του επιτελείο”.

Η επιλογή του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ για τη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ, μετατράπηκε σε πονοκέφαλο, όταν άρχισε να υπολογίζεται το κόστος της. Το οποίο αυτή τη περίοδο είναι δύσκολο να καλυφθεί στο εύρος των σχεδιασμών του ΓΕΕΘΑ τουλάχιστον. Επιπλέον δεν είναι μυστικό ότι τα οφέλη της θέσης για την Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάλογα μ΄ αυτά που θα προέκυπταν σε περίπτωση που ο κ.Κωσταράκος είχε επιλεγεί για την αντίστοιχη θέση στο NATO. Μέτρησε κι αυτή η εκτίμηση σχέσης “κόστους-ωφέλειας” για να υπάρξουν οι παρεμβάσεις “κουρέματος”.

onalert
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά