Ανακοίνωση-αίνιγμα Πανούση για εμπλοκή του Στρατού

Η ιταλική La Repubblica είχε δημοσίευμα, με τίτλο «Οι μυστικοί φάκελοι του Νίκου Βούτση» - Οι Times έγραφαν: «Προβλέπεται η περιπολία του στρατού σε μεγάλες πόλεις, σε περίπτωση που οι ταραχές εξαπλωθούν»

Σε διάψευση δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου περί εμπλοκής του στρατού ή πολιτικών προσώπων σε επιχειρησιακά σχέδια της Αστυνομίας προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.



Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοινώνεται ότι δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου (ανάμεσα σε άλλα στους "Times" και στην "La Repubblica"), τα οποία αναπαρήγαγε ελληνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα περί εμπλοκής του στρατού ή πολιτικών προσώπων σε επιχειρησιακά σχέδια της Αστυνομίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

»Η Δημοκρατία είναι βαθιά ριζωμένη στην Ελλάδα και η Ελληνική Αστυνομία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαφύλαξη της σταθερότητας του πολιτεύματος σε συνθήκες ομαλότητας και κοινωνικής ειρήνης».


Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε κυκλοφορήσει με δημοσίευμα, με τίτλο «Οι μυστικοί φάκελοι του Νίκου Βούτση», ενώ η εφημερίδα Times έγραφε ότι «προβλέπεται η περιπολία του στρατού σε μεγάλες πόλεις, σε περίπτωση που οι ταραχές εξαπλωθούν».

Ανακοίνωση-αίνιγμα Πανούση για εμπλοκή του ΣτρατούΤο εν λόγω φερόμενο σχέδιο είχε αναφερθεί και από ελληνικά ΜΜΕ ως «κωδικός Νέμεσις», το οποίο επεξεργαζόταν η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει γενικευμένες αντιδράσεις, που θα λάμβαναν τυχόν τη μορφή εξέγερσης, μετά την ψήφιση, από τη Βουλή, των επαχθών προαπαιτούμενων της συμφωνίας Αθήνας - δανειστών.

Τα επεισόδια, εξάλλου, που έλαβαν χώρα από αντιεξουσιαστές τη νύχτα εκείνη στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που η Βουλή υπερψήφιζε το πρώτο πακέτο μέτρων προς επικύρωση της συμφωνίας των Βρυξελλών και του τρίτου Μνημονίου, φαίνεται πως είχαν «θορυβήσει» την κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ξένα δημοσιεύματα, απεργαζόταν σχέδιο με τη συμμετοχή του στρατού και της αστυνομίας για την αντιμετώπισή τους.

Η σημερινή, ετεροχρονισμένη ανακοίνωση του υπουργείου έρχεται να «γεννήσει», στην ουσία, περισσότερα ερωτήματα, από εκείνα στα οποία στην πραγματικότητα απαντά...

Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί και η δήλωση-σοκ που είχε κάνει στις 2 Ιουλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο Πεντάγωνο, παρόντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: «Για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, είναι σημαντικό να πούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό...».

Ως γνωστόν, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνήθως εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας από εξωτερικές απειλές -και όχι στο εσωτερικό. Εκ των υστέρων, η δήλωση Καμμένου θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού...

protothema
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά