Ολοκλήρωση της περιοδείας του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στη Θράκη‏

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη με επίσκεψη στην έδρα του Δ΄ Σώματος Στρατού (ΔΣΣ), στην Ξάνθη. Επισκέφθηκε επίσης το στρατηγείο της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXV ΤΘΤ), μονάδα στην οποία είχε και ο ίδιος διατελέσει διοικητής το 2004-2005.
 
Κατόπιν, ο κ. ΥΦΕΘΑ συμμετείχε ο ίδιος σε εκπαιδευτική άσκηση στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι, ως μέλος του πληρώματος ενός άρματος μάχης Leopard 2 HEL, στη θέση του πυροβολητή, πραγματοποιώντας βολές επί σταθερού και κινούμενου στόχου.
 
Λίγο πριν είπε τα εξής σε παρόντες εκπροσώπους των ΜΜΕ:
 
«Mε την ευκαιρία της εκπροσώπησης της κυβέρνησης στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη, επισκέφθηκα και τις μονάδες του Εβρου και σήμερα είμαστε εδώ στο Δ΄Σώμα και στην Ταξιαρχία και στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης για να δείξουμε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις  διασφαλίζουν την ακεραιότητα της χώρας, παρέχουν ασφάλεια ώστε ο ελληνικός λαός, ο υπόλοιπος ελληνικός λαός,  να ασχολείται με τα καθημερινά του καθήκοντα και τον καθημερινό αγώνα για την ανάπτυξη και την επιβίωση.
 
Και παράλληλα, προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η σημερινή κυβέρνηση εδραιώνει τις συνθήκες φιλίας με τις γειτονικές χώρες . Προωθούμε συνεργασίες, έχουμε κάθε διάθεση για καλές σχέσεις με τους γείτονες, πλην όμως, είμαστε υποχρεωμένοι – και αυτό θα κάνουμε- να συνεχίσουμε να παρέχουμε ασφάλεια στον ελληνικό λαό, να διασφαλίζουμε την εδαφική ακεραιότητα του τόπου μας».
 
Δημοσιογράφος: Αυτό το τριήμερο είναι για σας και ένα ταξίδι μνήμης, θα λέγαμε. Εχετε υπηρετήσει σε αυτές τις περιοχές. Συναισθήματα, σκέψεις...
 
Ν. Τόσκας: «Πράγματι, είμαι συγκινημένος. Ημουν διοικητής το 2004-2005 σε αυτήν την Ταξιαρχία  και είναι ωραίες αναμνήσεις, συγκινητικές στιγμές, να γυρίζεις πάλι στα παλιά και στις ενθυμίσεις τις παλιές».

Δημοσιογράφος: Εδώ σήμερα στο Πεδίο Βολής θα επιχειρήσετε με τα τεθωρακισμένα ξανά, τί θα κάνετε;
 
Ν. Τόσκας: Θα κάνω  βολή με ένα άρμα Leopard 2 HΕL για να δω και την καινούρια τεχνολογία, να θυμηθώ και κάποια παλιά  και ...να νοιώσω και λίγο μικρότερος. Είναι τα ανθρώπινα, τα οποία δεν πρέπει να τα διώχνουμε από πάνω μας».










Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά