ΠΟΕΣ προς ΑΝΥΕΘΑ: "Τί θα πράξετε για τα νοσήλια;"


ΠΡΟΣ    :    κ. ΑΝΥΕΘΑ                                                     Αρ. Πρωτ. 13/2015
                                                                                         Αθήνα, 22 Μαρ 2015
ΚΟΙΝ     :    - κ. ΥΕΘΑ
                  - Βουλευτές της ΒτΕ
                  - κ. κ. Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ
                  -  Περιφερειακές Ενώσεις
                  -  Στρατιωτικοί συντάκτες
ΘΕΜΑ   :    Οικονομικά – Νοσήλια
ΣΧΕΤ     :    α. Φ.838/ΑΔ.876612/Σ.344/09-3-2015/ΓΕΑ/Δ6
                  β.  Σήμα 161057Ζ Μαρ 15/ΓΕΑ/Δ6/3Α
Αξιότιμε κε Υπουργέ.
Όπως μας ενημέρωσαν μέλη μας, κυρίως υπηρετούντες στην Πολεμική Αεροπορία, ευρισκόμενοι στη διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών επιστροφής των δικαιουμένων νοσηλίων οι αρμόδιοι οικονομικοί φορείς τους γνώρισαν ότι έχει παγώσει η διαδικασία επιστροφής νοσηλίων με φερόμενη εντολή της/του επιτρόπου, χωρίς να τους γνωστοποιηθεί πότε και εάν ενδέχεται να ενεργοποιηθεί εκ νέου η διαδικασία.
Ήδη η δημοσιογραφική σελίδα OnAlert, την Παρασκευή 20-3-2015, προχώρησε στην αποκάλυψη των σχετικών εγγράφων, με τα οποία επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες των συναδέλφων μας.
Όπως αντιλαμβάνεστε, η ανωτέρω υφιστάμενη κατάσταση, η οποία δεν συνοδεύεται από επαρκή αιτιολογία των αρμοδίων οργάνων προς τους αιτούντες στρατιωτικούς, προκάλεσε ανησυχία, προβληματισμό και αγανάκτηση στα στελέχη τα οποία, λόγω προβλημάτων υγείας των ιδίων ή μελών των οικογενειών τους, υπόκεινται τακτικά σε τέτοιου είδους διαδικασίες, με αποτέλεσμα τον ορατό κίνδυνο παγίωσης της μη επιστροφής των δικαιουμένων νοσηλίων.
Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε τι ακριβώς συμβαίνει; Υπάρχει εντολή από τον αρμόδιο ελεγκτικό φορέα να μην καταβάλλονται τα νοσήλια και εάν ναι τι προτίθεστε να πράξετε;   
Οι κ.κ. ΥΕΘΑ, βουλευτές και Α/ΓΕ, προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους και τις, κατά την κρίση τους, δικές τους ενέργειες.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Τσουκαράκης Ανέστης
Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)
6974365800
Ο Γεν. Γραμματέας
Μαστρογιαννάκης Χρίστος
Υπολοχαγός (ΠΒ)
6937087925
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά