Μη καταβολή επιδόματος Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών σε Διαζευγμένα στελέχη των ΕΔ


ΠΡΟΣ: ΠΟΕΣ
Σας γνωρίζουμε, όπως ενημερωθήκαμε από στελέχη του ΣΞ και της ΠΑ που είναι διαζευγμένοι και πληρώνουν διατροφή στη σύζυγο, καθώς έχουν ανήλικα τέκνα, ότι δεν τους καταβάλλεται το επίδομα εξομάλυνσης εγγάμου με τέκνα ήτοι ποσού 212,94€, αλλά αγάμου ήτοι ποσού 105,86€.
 
Υπενθυμίζεται ότι:
 
Σε ανάρτηση σας στη σελίδα της ΠΟΕΣ τα μέλη μας ενημερώθηκαν ότι «ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας και από τα πρώτα που ανέδειξε ο τέως ΣΥΣΜΕΔ και ζήτησε τη διόρθωση του από το Υπουργείο Οικονομικών ήταν η μη χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών στους διαζευγμένους στρατιωτικούς. Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ άλλων και προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εντέλλεται τη χορήγηση εφεξής του εν λόγω επιδόματος»

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) εγκαίρως σας είχε ενημερώσει ότι σύμφωνα με την παραπάνω ερμηνευτική εγκύκλιο του Υ.Ο. οι αρμόδιες Υπηρεσίες των ΕΔ θα καταβάλλουν το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών στην περίπτωση που τα στελέχη είναι έγγαμοι και αμείβονται και οι δύο με βάση το ειδικό μισθολόγιο του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και όχι όταν είναι διαζευγμένοι και δεν έχουν την «επιμέλεια» των τέκνων.
 
Η ΕΣΠΕΘ, καθώς θεωρεί εύλογο το αίτημα των διαζευγμένων στελεχών/μελών μας που έχουν τέκνα και καταβάλλουν, για την ανατροφή αυτών, διατροφή στη σύζυγο, προτείνει εκ νέου να αναληφθούν ενέργειες σας προς ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, ώστε να καταβάλλεται  και στα διαζευγμένα στελέχη των ΕΔ το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών εγγάμου με τέκνα και όχι αγάμου. Η ανάληψη ενεργειών από μέρους σας κρίνεται επιτακτική και αναγκαία καθώς με ανακοίνωση σας ενημερώσατε ότι έχει επιλυθεί το αντικείμενο του θέματος.
 
                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο
              Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας
                                          
              Ηλίας Νατσιούλας                                                          Δημήτριος Κούτσικος   
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά