Τα περίεργα των κρίσεων στον Στρατό Ξηράς - Δεν μειώθηκαν οι ανώτατοι άλλοι την "πλήρωσαν"

Για μείωση του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών κάνουν λόγο στο ΥΠΕΘΑ. Μόνο που από τις κρίσεις που έγιναν στις Ένοπλες Δυνάμεις τον τελευταίο μήνα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως στον
Στρατό Ξηράς φαίνεται ότι οι ανώτατοι είναι οι μόνοι κερδισμένοι και αξιωματικοί που βρίσκονταν στο πιο παραγωγικό σημείο της καριέρας τους αποστρατεύθηκαν.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση που κάνουν αξιωματικοί που γνωρίζουν πρόσωπα,πράγματα και αριθμούς:

•Όχι μόνο δεν μειώθηκαν οι ανώτατοι αξιωματικοί αλλά αποστρατεύθηκαν 25 συνταγματάρχες Όπλων και 24 Σωμάτων με υπηρεσία από 30 ως 32 έτη.

•Επιλεκτική εφαρμογή του ν.2439/1996, μόνο για τους συνταγματάρχες. Υποστράτηγοι παραμένουν στα σώματα (τελευταίος βαθμός εξέλιξης) για 2ο και 3ο χρόνο διατηρητέοι με πάνω από 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας ενώ ο υπόψη νόμος είναι σαφής προβλέπει ότι, κρίνονται υποχρεωτικά στις τακτικές ετήσιες κρίσεις ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους ή αποστρατευτέοι (σχετικό άρθρο 16, παράγραφοι 14, 18 και 23).

•Επίσης βάση των άρθρων 31 και 34 του ν.3883/2010, τα οποία ισχύουν από 01.01.2012 (καθορίζεται στο άρθρο 91, του ιδίου νόμου) για όλες τις τάξεις και κατηγορίες των αξιωματικών θα έπρεπε οι συνταγματάρχες που αποστρατεύθηκαν με 31, 32 και 33 πραγματικά χρόνια υπηρεσίας στις πρόσφατες τακτικές κρίσεις του Μαρτίου να τίθενται εφόσον το επιθυμούν Εκτός Οργανικών Θέσεων μέχρι τη συμπλήρωση πλήρους πραγματικής (συντάξιμης) υπηρεσίας και 1 μήνα προ της αποστρατείας τους να προάγονται στον επόμενο βαθμό. Χωρίς να μπορεί κανείς να εξηγήσει τα συμβούλια κρίσεων αποστράτευσαν αυτούς ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, δίδοντας τον επόμενο βαθμό και οδηγώντας τους στην πρόωρη συνταξιοδότηση.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά