Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον ΥΠΑΜ της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορο Φωκαΐδη‏

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον  Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορο Φωκαΐδη. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε τα εξής:
 
«Η  παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις, για την Ελλάδα στην εθνική εορτή, στην επέτειο, στη δοξολογία, αλλά και στην παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων. H παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου, ενώπιον του συνόλου της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η μοίρα του ελληνισμού είναι κοινή, σε δύο χώρες διαφορετικές, με έναν λαό όμως που ανήκει στο ίδιο έθνος.
 
Εκ μέρους του ελληνικού λαού, εκ μέρους της κυβέρνησης, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα  για την τιμητική παρουσία και θέλω να δηλώσω κ. Υπουργέ ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός είμαστε δίπλα στην Κύπρο μέχρι να βρεθεί  μία δίκαιη λύση, να επιστρέψουν στις κατοικίες τους, όλοι εκείνοι που εξεδιώχθησαν από την εισβολή και την κατοχή του 1974. Εύχομαι να έρθει η στιγμή που θα κάνουμε την επόμενη δοξολογία στον Απόστολο Ανδρέα».
 
Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε τα εξής:
 
«Μαζί με τις θερμές μου ευχαριστίες για την πραγματικά τιμητική πρόσκληση,   που παραβρίσκομαι σήμερα εδώ, στους εορτασμούς για την μεγάλη επέτειο της  εθνικής παλιγγενεσίας. Η παρουσία μας εδώ εκπροσωπώντας  την κυπριακή κυβέρνηση δεν είναι μόνο   συμβολική, αλλά επιβεβαιώνει και την ισχυρή μας βούληση, να βαδίσουμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις κοινές απειλές   και τα κοινά μας συμφέροντα.
 
 Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ και εκφράζω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη για τη διαχρονική ,αταλάντευτη αφειδώλευτη στήριξη της Ελλάδος στον αγώνα που διεξάγει ο κυπριακός Ελληνισμός για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδος μας. Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ και σας παραδίδω την Παναγία την Εθνοφρουρούσα που προστατεύει το Στρατό, την Εθνική Φρουρά, αλλά βεβαίως και τον κοινό αμυντικό μας σχεδιασμό. Γιατί και σήμερα, θα έχουμε τη δυνατότητα να ανασκοπήσουμε και την πρόοδο που έχουμε κάνει μετά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Κύπρο και πως προχωράει ο σχεδιασμός για την ενίσχυση και για την περαιτέρω αμυντική σύζευξη Ελλάδος και Κύπρου». 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά