Μπήκε στο Guiness και από Στρατιωτικός Σεφ στον ΣΞ πλέον με δική του επιχείριση!

Της Βάλιας Αμπατζή

Απόστρατος πλέον ο Ιωάννης Μπαλωμένος ΑΛΧΙΑΣ ε.α. και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος δίνει στα Στρατιωτικά θέματα μια αποκλειστική συνέντευξη που έχει πολύ ενδιαφέρον!!

Μας μιλάει για την ζωή του στον ΣΞ τα 17 χρόνια υπηρεσίας σε αυτόν  και πολλά άλλα.

ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ:  ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΚΩΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ: ΛΕΣΧΗ ΑΞΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ,ΚΑΑΥ ΑΓ ΑΝΔΡΕΑ ,ΛΑΕΔ,ΛΕΣΧΗ ΓΕΣ ,ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΛΕΣΧΗ ΑΞΚΩΝ ΡΟΔΟΥ,ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ: ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ Ή ΛΟΓΩ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ: ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΛΟΓΩ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.....ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΦΕΥΓΕ Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ Η ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΥΘΜΟΥΣΑ ,ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΤΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΟ Η ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΙΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΦ Η ΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΤΟΥ.

ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ:Πιστευεις ότι οι γνωσεις που έδωσες αξιοποιηθηκαν;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ: ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΝΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

ΟΠΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ:Ακουμε διαφορα ότι σε καποια στρατόπεδα , όχι όλα, ότι το φαγητο δεν είναι καλο και ότι στις υπηρεσίες αναγκάζονται να τηλεφωνουν στα delivery. Τι πιστευεις ότι φταιει;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΑΙΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΥΖΙΝΑ...ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ (ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ)ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΚΥΚΛΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΧ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ HACCP - ISO 22OOO,ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΥΖΙΝΑ,ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΤΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΤΕ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΚΛΠ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ: Υπαρχει στην Ελλαδα σχολείο για αυτην την ειδικοτητα για τον στρατο;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ: ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ


ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ:αν υπηρχε καλυτερη γνωση θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα πράγματα και οικονομια;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ: ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ ΝΑΙ...ΠΑΝΤΑ Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ: Άφησες κάποιο έργο πισω σου τωρα πια που εισαι απόστρατος;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ:  ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑΙ.....ΕΠΙΣΗΣ ΑΦΗΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!!

ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ: Ποσο καιρο εισαι στην Λεσχη Αρχιμαγείρων;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2014 ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ: εχεις αγωνιστει μαγειρικά δε διαγωνισμούς για την Ελλαδα;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ:  ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ....ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ 2011 ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗ ΤΑΣΟ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΑ ΠΑΣΤΕΛΙ 40 ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ,ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΟ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΣΤΟ ΣΤΑΒΑΓΚΕΡ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΠΟΥ ΚΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ: Μετα τον στρατό τι? Δεν θα σου λειψει η ζωη αυτή

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.....ΝΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ Η ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ....


ΤΩΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΩΡΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ''ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ'' ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ.ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ..
 
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ''GR. EAT'' ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ






Τα Στρατιωτικά θέματα ευχαριστούν τον κ. Μπαλωμένο για την συνέντευξη και του εύχονται ότι καλύτερο στο μέλλον.




 



 
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου