Πως προέκυψε το θέμα με την εγγραφή και αποστράτων στις Ενώσεις Στρατιωτικών;;;‏

Τις τελευταίες μέρες και χωρίς να υπάρχει φαινομενικά κάποια αφορμή, προέκυψε ένα θέμα στις Ενώσεις των Στρατιωτικών και κυρίως στην Π.Ο.Ε.Σ. για το αν πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να εγγράφονται στις Ενώσεις και απόστρατοι.
Είναι γνωστό ότι οι Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών είναι Ενώσεις με μέλη τους εν ενεργεία συναδέλφους. Βέβαια τα καταστατικά, μας δίνουν τη δυνατότητα να παραμείνει κάποιος μέλος μας, για δυο χρόνια μετά την αποστρατεία του αλλά για μόνο αυτό το διάστημα. Ως εκ τούτου, έχει προβλεφθεί να υπάρχει μια «ομαλή» αποχώρηση των στρατιωτικών που αποστρατεύονται, από τις Ενώσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών.
Γιατί όμως προέκυψε τώρα αυτό το θέμα; Ποιος ο λόγος να συζητιέται κάτι που και η απλή λογική, δίνει από μόνη της απάντηση; Ποια η ουσία της δημοσκόπησης; Και γιατί τώρα;;;
Οι απόστρατοι είναι φίλοι των Ενώσεων. Μάλιστα σε κάποιες Ενώσεις (π.χ. Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.) υφίστανται άριστες σχέσεις με τις τοπικές Ενώσεις Αποστράτων, με συνεχή συνεργασία. Απόστρατοι επίσης παρακολουθούν από κοντά τη δραστηριότητα μας, παραβρίσκονται στις συγκεντρώσεις και ενημερώσεις που διοργανώνουμε και γενικά τους θεωρούμε ένα «κομμάτι» μας, χωρίς φυσικά να χρειάζεται να είναι και μέλη μας.
Βέβαια κάποιοι από μας, ίσως να θέλαμε να έχουμε μέλη μας και αποστράτους. Κάποιοι από εμάς δεν κρύβουμε αυτή μας την επιθυμία. Αλλά υπάρχει και η λογική. Οι φίλοι απόστρατοι έχουν τις δικές τους Ενώσεις, θεσμοθετημένες και με μεγάλο έργο. Πως λοιπόν να πούμε έναν απόστρατο συνάδελφο όσο και να το θέλουμε, «μην συμμετέχεις στην Ένωση αποστράτων, αλλά έλα σε εμάς»; Για ποιο λόγο να δημιουργούμε τέτοια προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν;
Από την άλλη, υπάρχουν και απόστρατοι που κατά καιρούς εξέφρασαν την επιθυμία να εγγραφούν στις Ενώσεις Στρατιωτικών. Με λύπη μας τους απαντάμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν τους νιώθουμε δικό μας κομμάτι, πως δεν θέλουμε τη βοήθεια τους, πως δεν τους θέλουμε στις δραστηριότητες, συγκεντρώσεις, ομιλίες, ενημερώσεις μας και φυσικά πως δεν θέλουμε να έχουμε κοινούς αγώνες, όποτε φυσικά οι συνθήκες και τα αιτήματα το επιτρέπουν.
Νομίζουμε ότι η «δημοσκόπηση» που κάνει η Π.Ο.Ε.Σ. αλλά και γενικά η πρόταση, είναι άνευ λόγου και «αντικειμένου», εκτός φυσικά αν «κρύβει» κάτι άλλο. Η ουσία είναι πως οι απόστρατοι στρατιωτικοί είναι «αδέλφια» μας, τους θέλουμε μαζί μας, θέλουμε τη βοήθεια τους σε θέματα που μπορεί να προκύψουν, θέλουμε να υπάρχει συντονισμός μαζί τους για κοινές δράσεις, αλλά υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά ανάμεσα στις Ενώσεις Στρατιωτικών και στις Ενώσεις Αποστράτων. Πάντα φυσικά να μη ξεχνάμε πως όλοι μας, κάποια στιγμή, από τις δικές μας Ενώσεις θέλοντας και μη, θα περάσουμε σε αυτές των αποστράτων.
http://espekm.gr/home/?p=3602
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά