Επίδομα παραμεθορίου σε 20.000 στρατιωτικούς

Η χορήγηση των εκτός έδρας αφορά περίπου 20.000 στρατιωτικούς. Αυτοί δικαιούνται, πέραν των 6 έως 8 ημερών μηνιαίας αποζημίωσης που προβλέπονται αναλόγως του βαθμού τους, επιπλέον 4 ημέρες ως επίδομα λόγω υπηρεσίας σε παραμεθόριο περιοχή. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η απόφαση, που είναι η πρώτη του νέου υπ. Αμυνας, επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των Γενικών Επιτελείων κατά 2 εκατ. μηνιαίως, δηλαδή 24 εκατ. ετησίως.
Το επίδομα παραμεθορίου καταργήθηκε στο πλαίσιο των περικοπών που συμφωνήθηκαν στα ειδικά μισθολόγια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του 2ου Μνημονίου, και υλοποιήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Οταν ο κ. Δ. Αβραμόπουλος μετακινήθηκε στο Αμυνας, επιχείρησε να το αποκαταστήσει, για να προσκρούσει στις ενστάσεις της τρόικας. Ωστόσο η νέα κυβέρνηση δεν αισθάνεται ότι δεσμεύεται από τα Μνημόνια και ο κ. Καμμένος είχε επανειλημμένα υποσχεθεί προεκλογικά την αποκατάσταση των αποδοχών των στελεχών των Ε.Δ. Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής είχε ζητήσει «συγγνώμη από όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την οικονομική επίθεση που έχουν δεχθεί» και είχε χαρακτηρίσει «πρώτο μέλημα της πολιτικής ηγεσίας την αποκατάσταση αυτής της αδικίας». Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΘΑ, ο υπουργός έλαβε την απόφαση αφού προηγουμένως συνεννοήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Κ. Ησυχο και τον υφυπουργό Ν. Τόσκα.

DIKAIOLOGITIKA.GR
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά